Cele mai citite
 


Buzău: Terapie prin colinde la Spitalul de Psihiatrie Săpoca
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 100 de persoane condamnate pentru infracţiuni grave, dar internate la secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, au participat duminică la spectacolul 'Magia Crăciunului'', susţinut de elevii de la clasa de actorie a Liceului de Artă ''Margareta Sterian'' din localitate.
Mai bine de două ore, cei peste 30 de elevi au cântat colinde, au dansat şi au interpretat diverse scenete spre încântarea persoanelor internate aici.

''Acest spectacol face parte dintr-un proiect la nivel naţional - 'Meloterapia', prin care liceul nostru doreşte să sensibilizeze opinia publică cu privire la nevoia de integrare socială a persoanelor cu dizabilităţi şi la nevoia de îmbunătăţire a calităţii vieţii acestora, precum şi să creeze bună dispoziţie, să reconforteze fizic şi, în mod special, psihic, având ca principal obiectiv acela de a diminua anxietatea, de a înlătura inhibiţiile, de a ajuta la reorganizarea vieţii interioare, muzica fiind un important factor al armonizării şi înnobilării fiinţei umane'', a declarat, pentru AGERPRES, prof. Emilia Stelea, organizator al evenimentului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Elevii din trei localităţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, externaţi sub supraveghere medicală Toţi cei 15 elevi din localităţile Zoiţa, Ziduri şi Gura Teghii au fost externaţi joi din spitalele din Râmnicu Sărat şi Nehoiu, ei aflându-se sub supraveghere medicală.
Arad: La Spitalul de psihiatrie din Mocrea a fost inaugurată o grădină terapeutică Arad, 10 iun /Agerpres/- În incinta Spitalului de Psihiatrie din Mocrea, judeţul Arad, a fost inaugurată prima grădină terapeutică din România, pentru tratarea afecţiunilor celor internaţi, aproximativ 40 de pacienţi fiind incluşi în acest proiect, a informat Monica Pele, managerul spitalului.
În premieră, Ziua Porţilor Deschise la spitalele din judeţul Buzău Direcţia de Sănătate Publică Buzău organizează sâmbătă, în premieră, Ziua Porţilor Deschise în cinci spitale din judeţ.
Buzău: O treime din elevii Seminarului teologic s-au îmbolnăvit de rubeolă În 19 licee din judeţul Buzău s-au înregistrat în această săptămână 138 de cazuri de rubeolă, cu 46 mai multe cazuri decât săptămâna precedentă.
Arad: Grădină terapeutică inaugurată la Spitalul de psihiatrie din Căpâlnaş O grădină terapeutică a fost inaugurată miercuri la Spitalul de Psihiatrie din Căpâlnaş, judeţul Arad, ca formă de terapie ocupaţională pentru tratarea afecţiunilor celor internaţi. Proiectul face parte dintr-unul mai larg, care vizează ameliorarea stării de sănătate a celor internaţi în astfel de spitale...
Buzău: 'Primul pas'', un proiect pentru tinerii cu deficienţe de comunicare verbală Buzău, 1 nov /Agerpres/ - Câteva sute de tineri cu deficienţe de comunicare din judeţul Buzău au posibilitatea începând de luni să aibă un CV după model european, însoţit de o scrisoare de intenţie.