Cele mai citite
 


Sute de familii se intresează de fetiţa găsită într-o gehnă de gunoi
luni, 20 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Realizator: Sute de familii din toată ţara sună la Maternitatea din Târgu Jiu pentru a se intresa cum pot să o înfieze pe micuţa care abandonată într-o ghenă de gunoi de către mama sa a supraveţuit unei nopţi de ger săptămâna aceasta. Stefania are 12 zile, iar medicii spun că e perfect sănătoasă.
Reporter: După ce fetiţa pe care medicii din Târgu Jiu au nimit-o Ştefania a ajuns la spital i-au făcut mai multe analize medicale. Deşi a suportat minus 10 grade Celsius, temperatura înregistrată afară în ghena de gunoi din Târgu Jiu, acolo unde a fost găsită, Ştefania a primit nota zece în privinţa sănătăţii. A început să mănânce lapte praf, deşi mămicile s-au oferit să o alăpteze. Cadrele medicale au stabilit că e bine ca fetiţa să fie alimentată cu lapte praf. La uşa Maternităţii au venit zeci de familii din Gorj să se intereseze de Ştefania, de starea sănătăţii, să-i aducă pachetele cu hăinuţe şi lapte praf, dar şi să o infiieze. Medicii spun că din toată şara au primit sute de telefoane care se interesau de mi cuţă. Procedura de înfiere este însă foarte grea şi durează aproape o jumătate de an. Politia nu a dat însă de urma părinţilor pentru a-i decădea din drepturile părinteşti. Fetiţa a fost găsită, vineri, într-o ghenă de gunoi aruncată într-o plasă. Un bătrân a auzit plânsetele şi a chemat Ambulanţa. Ştefania a avut zile chiar dacă părinţii au decis să o arunce la gunoi./ste
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Stocul de lapte praf destinat bebeluşilor a fost epuizat Târgu-Jiu, 8 mar/Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a epuizat stocul de lapte praf destinat nou-născuţilor din judeţ, reprezentanţii instituţiei declarând că vor relua procedura de achiziţie a produsului după ce Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari.
Gorj: DSP are asigurat necesarul de lapte praf şi pentru începutul anului viitor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are asigurat necesarul de lapte praf pentru bebeluşii din judeţ atât pentru sfârşitul acestui an, cât şi pentru primele luni al anului viitor, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Gorj: DSP a primit banii pentru achiziţionarea laptelui praf pentru bebeluşi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit banii necesari pentru achiziţionarea cutiilor de lapte praf destinate bebeluşilor din judeţ după ce, timp de aproximativ două luni, familiile beneficiare nu au intrat în posesia dozelor respective din cauza lipsei fondurilor.
Lapte praf gratuit pentru bebeluşii sectorului 2 Primăria Sectorului 2 a distribuit de la începutul anului lapte praf gratuit pentru 187 de copii nou-născuţi, oferind în total 935 de cutii, informează instituţia într-un comunicat remis joi.
Gorj: Serviciul de Ambulanţă va avea în dotare patru noi autospeciale sanitare, dotate cu echipamente moderne Patru autospeciale sanitare noi, dotate cu echipamente moderne, vor ajunge până la sfârşitul anului la Serviciul de Ambulanţă Gorj, maşinile fiind solicitate pentru intervenţia cât mai rapidă în cazurile de urgenţă, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Dan Vâlceanu.