Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie nu are niciun detector de fum
luni, 20 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Brăila nu are niciun detector de fum, deşi au trecut patru luni de la tragedia produsă la Maternitatea Giuleşti, când s-a decis ca toate aceste unităţi să fie dotate cu astfel de aparatură, după cum a declarat managerul spitalului, Radu Duţu.
'Necesarul ar fi de 12 detectoare de fum. Am înaintat, în urmă cu trei luni de zile, o cerere către Ministerul Sănătăţii, singurii care pot achiziţiona aşa ceva, dar nu am primit nimic până acum', a declarat Radu Duţu.

După tragedia din luna august de la Maternitatea Giuleşti, când patru bebeluşi şi-au pierdut viaţa, iar alţi şapte au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu izbucnit la secţia de terapie intensivă, autorităţile au promis că vor lua măsuri serioase pentru dotarea spitalelor cu detectoare de fum.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Panoul sponsorului, inaugurat la Maternitatea Giuleşti cu o donaţie în valoare de 50.000 de euro Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Panait Sârbu" a inaugurat marţi panoul sponsorului, prima donaţie, în valoare de 50.000 de euro, fiind făcută de o companie de energie şi constând în opt unităţi cardiotocograf materno-fetal şi un aparat pentru terapie intensivă.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti este trimisă la Petroşani pentru expertiză Aparatele medicale de la Secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti sunt încărcate vineri într-un camion al Jandarmeriei şi vor fi transportate la Petroşani pentru a fi supuse unei expertize.