Cele mai citite
 


Londra: Numărul cazurilor de tuberculoză a crescut cu 50% în ultimul deceniu
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra poate fi considerată 'capitala tuberculozei' în Europa Occidentală, în condiţiile în care numărul cazurilor a înregistrat o creştere cu 50% în ultimul deceniu, relevă un articol publicat recent în revista medicală Lancet, preluat de New York Times.
Dacă în secolul al XVII-lea, tuberculoza ucidea un procent din populaţia Londrei în fiecare an - o rată mult mai ridicată decât cea consemnată acum în Africa -, până în anul 1980 această boală era considerată învinsă în Marea Britanie de antibiotice şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Din acest motiv, Serviciul naţional de sănătate a redus monitorizarea epidemiologică.

În prezent, majoritatea cazurilor noi de îmbolnăvire se înregistrează în rândul imigranţilor. Anul trecut, 28% dintre aceşti bolnavi proveneau din Africa, iar 27% din India.

Ca şi în Londra din epoca victoriană, tuberculoza se întâlneşte mai frecvent în cartierele cu condiţii precare de locuit. Ea este însă foarte frecventă şi printre cele aproximativ 3.600 de persoane fără locuinţă care dorm noaptea pe străzile şi în parcurile oraşului, şi care sunt mai expuse din cauza problemelor cu drogurile şi alcoolul, a bolilor mintale şi a maladiei SIDA preexistente.

Tuberculoza este tot mai întâlnită şi în închisori, unde în rândul deţinuţilor, dar şi al gardienilor, sunt diagnosticate forme cu tulpini rezistente la medicamente, adaugă publicaţia medicală citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tuberculoza la copii, o problemă subestimată (studiu) Cel puţin 650.000 de copii dezvoltă tuberculoză în fiecare an în cele mai afectate 22 de ţări de această boală, o cifră cu 25% mai mare decât estimarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relevă un studiu citat de AFP.
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an (studiu) Europa se confruntă cu o creştere de miliarde de euro a costurilor pentru a ţine sub control tuberculoza, în condiţiile în care se răspândesc forme rezistente la medicamente ale acestei boli, relevă un studiu de pionierat, citat de Reuters.
Tuberculoza afectează noi categorii sociale Numărul cazurilor de tuberculoză înregistrate în 2010 în judeţul Buzău este în scădere cu peste 10 procente faţă de anul precedent, dar afectează noi categorii sociale, cum ar fi intelectualii şi persoanele cu pregătire medie.
Tuberculoza reapare în lumea dezvoltată Tuberculoza este considerată adesea o boală care a dispărut din lumea dezvoltată, însă Londra este capitala vest-europeană a bolii, în condiţiile în care unele cartiere ale capitalei Marii Britanii au rate de incidenţă comparabile cu cele din Nigeria, Mali, Brazilia şi Irak, relatează Financial Times...
Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea ucide 10 milioane de oameni pe an (raport) Bacterii rezistente la antibiotice care provoacă boli precum E.coli, salmonela, malaria sau tuberculoza ar putea ucide 10 milioane de oameni pe an până în 2050 dacă nu se face nimic pentru oprirea proliferării lor galopante, arată un raport realizat la cererea guvernului britanic, după ce premierul David...