Cele mai citite
 


China vrea să interzică fumatul în spitale până în 2011
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 04 iunie /Agerpres/ - China, unde mai mult de jumătate dintre medici fumează, vrea ca toate spitalele să interzică fumatul în interiorul lor până în 2011, potrivit Xinhua, relatează AFP.

Ministerul Sănătăţii a cerut "tuturor agenţiilor medicale, spitalelor şi centrelor de control al infecţiilor" să impună o interdicţie privind fumatul până în 2011, potrivit agenţiei oficiale, fără să precizeze dacă este vorba de o măsură obligatorie.

Numai în circa 20 de spitale chineze nu se fumează în prezent în întregime, potrivit unui responsabil al Asociaţiei chineze de luptă împotriva fumatului.

China numără aproape 350 de milioane de fumători, aproape un sfert din populaţia sa şi circa o treime dintre fumătorii din lumea întreagă, potrivit cifrelor oficiale.

Potrivit datelor Organizaţiei mondiale a sănătăţii, aproape un milion de persoane mor anual în China din cauza bolilor legate de fumat.

Potrivit unui studiu publicat anul trecut de revista britanică The Lancet, 100 de milioane de chinezi ar putea să moară între 2000 şi 2050 de boli legate de fumat dacă nu scade numărul fumătorilor.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.
China va interzice fumatul în Ministerul Sănătăţii Angajaţii Ministerului chinez al Sănătăţii nu vor mai putea fuma, în interval de patru luni, în clădirile acestei instituţii, măsura făcând parte din campania anti-tutun prin care China doreşte ca din 2011 să nu se mai fumeze în centrele publice şi sanitare, la locurile de muncă şi în mijloacele de transport...
China: Aplicarea unor măsuri anti-tutun ar permite evitarea a 13 milioane de decese până în 2050 Punerea în aplicare în China a măsurilor de luptă împotriva fumatului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar permite evitarea a 13 milioane de decese până în 2050, potrivit unui studiu, relatează miercuri AFP.
19 din 20 de cazuri de cancer bronhopulmonar sunt fumători Tema aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Ziua Mondială Antifumat este 'Marketingul industriei de tutun pune în pericol femeile'.
Fumatul va provoca de două ori mai multe decese în China în următorii 15 ani Fumatul va provoca de două ori mai multe decese în China în 2030 faţă de prezent, ajungând la 2 milioane de victime pe an, au avertizat vineri autorii unui studiu publicat în ultimul număr al revistei medicale The Lancet, transmite AFP.