Cele mai citite
 


UPDATE Explozie puternică urmată de un incendiu, la Bacău
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs, marţi dimineaţa, într-un bloc de patru etaje de pe strada Martir Horea din municipiul Bacău.
Trei persoane au fost preluate de echipele de salvare, dintre care două prezintă arsuri pe suprafeţe mari din corp, potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Bacău, Adrian Colibaba.
''S-ar putea să fie şi alte victime după deflagraţia ce a afectat şi o altă locuinţă situată la un etaj superior'', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bacău, locotenentul Andrei Grecu.
La faţa locului acţionează pompierii militari cu autospeciale, fiind prezent şi un echipaj SMURD, iar incendiul a fost stins.
Explozia survine după alte patru evenimente în cursul cărora s-au mai produs în judeţ în ultimele două săptămâni o explozie cauzată de acumulările de gaze, precum şi alte trei scurgeri de gaze din reţeaua de distribuţie.
Pompierii militari şi echipaje ale E.O N Gaz au continuat, la sfârşitul acestei săptămâni, aplicarea măsurilor de protecţie civilă şi înlăturare a oricăror situaţii de urgenţă ce pot apărea în urma infiltraţiilor de gaze din sol constatate în localitatea băcăuană Zemeş, unde, pe 8 decembrie, s-a înregistrat o explozie din cauza unei pungi de gaze, urmată de incendierea acoperişului unei şcoli din comună.
Imediat după explozie, aproximativ 23 de persoane au fost evacuate din locuinţe şi găzduite într-o clădirea reabilitată a Primăriei Zemeş.
''În urma măsurătorilor efectuate de către lucrători ai E-ON Gaz, s-a stabilit că nivelul concentraţiei de gaz continuă să fie ridicat în sol, existând pericolul producerii unei explozii', preciza atunci Andrei Grecu.
Specialiştii au constatat că emanaţiile de gaze naturale nu sunt provocate doar de unele defecţiuni în sistemul de distribuţie, acumulările de gaze naturale existente la nivelul a şase imobile provenind din subteran.
''În zona satului Zemeş, au existat în anii '90 mai multe sonde de exploatare a gazelor naturale. Acestea au intrat, însă, în conservare, după ce s-au înregistrat alunecări de teren în preajma localităţii. Odată cu mişcarea pământului şi ca urmare a cutremurelor de mici dimensiuni gazele existente în sol au răbufnit la suprafaţă, şase case aflându-se în pericol de explozie din cauza faptului că au fost construite pe o pungă de gaze naturale'', au explicat, pentru AGERPRES, specialiştii de la E.ON Gaz.
În urmă cu două zile un autoturism condus de un tânăr de 19 ani a intrat într-un gard pe care se afla montată o ţeavă de distribuţie a gazelor, provocând o rupere a unui branşament de pe strada Izvoare din municipiul Bacău.
Intervenţia, în mai puţin de cinci minute, a unei echipe de lucrători a E.ON Gaz aflate în zonă a făcut ca pericolul de explozie şi incendiu să fie înlăturat rapid.
Sâmbătă un alt echipaj specializat în intervenţii de acest gen al E.ON Gaz intervenise pentru remedierea unei defecţiuni de pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bacău, iar luni s-a produs o altă asemenea intervenţie în municipiul Bacău, ambele remediate la timp pentru a nu produce victime ori pagube materiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Incendiul produs după explozia dintr-un apartament a fost stins iar evacuaţii au primit adăpost Incendiul declanşat, marţi, în jurul orei 9,30 în urma unei explozii produse într-un apartament situat la parterul unui bloc cu patru etaje de pe strada Martir Horea din municipiul Bacău a fost stins de către pompierii militari după circa o jumătate de oră de la declanşarea sa.
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Bacău: Bărbat cu arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, în urma unui incendiu Un bărbat din localitatea băcăuană Frumuşelu a suferit arsuri de gradul II şi III pe 90 la sută din suprafaţa corpului în timpul incendiului care i-a cuprins, miercuri, casa.
Cronologia exploziilor produse în imobile (anii 2015-2016) Trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma unei explozii care a avut loc pe 21 februarie 2016, la Cluj-Napoca, într-un apartament din cartierul Grigorescu. Explozia ar fi avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Şapte apartamente şi un autoturism au fost avariate, potrivit...
Suceava: Scurgerea de combustibil la centrala termică a produs incendiul de la Slobozia Cauza incendiului de la fabrica de reşapare cauciucuri de la Slobozia a fost, din primele cercetări, scurgerea de combustibil lichid de la sistemul de alimentare al cazanului centralei termice, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.
Explozii, incendii produse în şcoli, centre comerciale, depozite şi alte clădiri - cronologie (2012-2016) O explozie urmată de un incendiu a avut loc la 5 iunie 2016, în incinta târgului de vechituri, din zona Văii Cascadelor, în sectorul 6 al Capitalei, în urma căreia şapte persoane s-au ales cu arsuri. Oficiali ISU au precizat că explozia a fost cauzată de o butelie, într-un spaţiu improvizat unde se servea...