Cele mai citite
 


PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării lui, s-a produs, de fapt, destructurarea lui''.
''Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc. (...) După ce, o lungă perioadă de timp, Traian Băsescu a stat cu ochii pe Educaţie şi până nu i-a făcut 'tâmpiţi' pe beneficiarii acestui sistem, până când nu a discreditat profesorii şi până când nu a distrus învăţământul nu s-a lăsat, acum a pus ochii pe Sănătate. Pacienţii şi medicii din România joacă într-o dramă în care sunt protagonişti şi victime nevinovate, în timp ce Traian Băsescu parcă, dintr-un alt film, propune măsuri fantasmagorice 'centrate în jurul pacientului', printr-un nou Pact pentru Sănătate'', se precizează într-un comunicat al PSD, transmis, marţi, AGERPRES.
Potrivit social-democraţilor, Băsescu se implică într-un domeniu pe care îl ''dispreţuieşte'', pe care îl subestimează şi propune un pact, ca pe o ''poveste fără sfârşit'', pentru ca, astfel, ''să confişte şi să arunce în pubela statului reformat'' încă o temă de real interes naţional.
''Putem trage concluzia că Traian Băsescu are un singur plan - acela de a destructura statul de drept. A epuizat sistemul de justiţie, sistemul de educaţie, iar acţiunile de distrugere ale sistemului de sănătate sunt în plină desfăşurare şi se pare că pe lista sa urmează Ministerul Administraţiei şi Internelor. Cu siguranţă, Traian Băsescu nu a aflat că sănătatea publică a devenit în mod oficial un domeniu care intră în competenţa Uniunii Europene; în condiţiile respectării principiului subsidiarităţii, odată cu adoptarea Tratatului de la Maastricht, s-a stipulat că toate politicile în domenii cheie ale activităţii comunitare trebuie să ţină cont de cerinţele de protecţie a sănătăţii umane'', se mai spune în comunicat.
PSD atrage atenţia că resursele alocate domeniului sănătăţii şi sistemelor de sănătate în statele din nucleul central al comunităţii europene se ridica la 8,5% din PIB, reprezentând, în medie, 1.600 euro pe cap de locuitor, faţă de 190 euro pentru România.
''România nu dispune, în acest moment, din cauza Guvernului Băsescu-Boc, de o viziune strategică pe termen mediu şi lung în domeniul sănătăţii publice, pentru atingerea parametrilor medii de performanţă din celelalte state membre ale Uniunii Europene şi pentru integrarea organică a acestor preocupări în strategiile naţionale şi programele operaţionale, sectoriale sau tematice. PSD propune, prin programul de guvernare 'România corectă - România socială', o nouă viziune asupra sănătăţii, în perspectiva următoarelor decenii, cu obiective care să transceadă durata ciclurilor electorale şi preferinţele politice conjuncturale'', se mai menţionează în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Victor Ponta: USL va iniţia un pact pentru Sănătate Uniunea Social Liberală (USL) va iniţia şi va participa la un pact naţional pentru Sănătate, în care profesioniştii să îşi spună cuvântul, a anunţat vineri seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a calificat drept corectă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrage...
T. Băsescu: România oferă servicii de proastă calitate, dar promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraordinară Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Traian Băsescu: Rateurile de diagnostic ale medicilor, efect şi al sistemului de Educaţie Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că una dintre cauzele ratei mari de greşeli în diagnosticul pronunţat de medici este sistemul de educaţie neperformant.