Cele mai citite
 


Echinaceea nu ajută la combaterea răcelii, a conchis un studiu american
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Echinaceea nu ajută prea mult la combaterea răcelii, aşa cum se credea, a conchis un studiu realizat de Colegiul american al medicilor, citat marţi de cotidianul britanic Daily Mail.

Autorii studiului au constatat că acest cunoscut remediu herbal nu are în realitate decât un efect foarte slab sau nu are deloc efect în ce priveşte durata sau gravitatea simptomelor de răceală ca tusea şi strănutul.
Cu alte cuvinte, conform studiului, efectele suplimentelor cu echinaceea sunt minime şi în cazul multora nu funcţionează deloc.


Colegiul american al medicilor, una din principalele organizaţii ale profesioniştilor din domeniu din SUA, a realizat studiul pe 719 persoane care manifestau primele simptome ale unei răceli. Jumătate dintre ele au primit tablete cu echinaceea o dată pe zi, timp de cinci zile, iar cealaltă jumătate au primit pilule placebo.


Medicii au urmărit evoluţia simptomelor în cele două grupuri timp de o săptămână, în condiţiile în care simptomele unei răceli obişnuite cum sunt nasul înfundat, durerile de gât sau febra ţin de regulă şapte până la zece zile. Or, durata bolii în rândul voluntarilor care au luat echinaceea a fost mai scurtă cu doar şapte până la 10 ore, adică un rezultat insignifiant din punct de vedere statistic. În acelaşi timp, s-a constatat că echinaceea nu a avut niciun efect asupra gravităţii simptomelor.


Concluzia studiului, publicată în Analele de medicină internă, a fost că, în cazul majorităţii oamenilor, îngurgitarea de suplimente cu echinaceea nu va întări sistemul imunitar.


Totuşi, un număr crescând de britanici iau suplimente cu echinaceea în fiecare an, la primul semn de răceală, în speranţa că va contribui la creşterea rezistenţei organismului la boală.


Echinaceea, originară din America de Nord şi care a devenit populară în ultimul deceniu ca remediu pentru sporirea imunităţii, era folosită iniţial de indienii americani la tratarea muşcăturilor de şarpe.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raceala gripa sau viroza - cum facem diferenta? Nas infundat, usturime in gat si febra – simptome cu care toti ne-am confruntat la un moment dat, insa fara sa stim daca este vorba de o simpla raceala, gripa sau o viroza de sezon. Care este diferenta intre aceste boli si mai ales cum le putem trata? Desi la prima vedere pot avea manifestari...
Diferenţa dintre răceală şi gripă Deşi la prima vedere, răcealaşi gripa au manifestări comune, fiecare are particularităţi ce le diferenţiază una de cealaltă. Astfel, încă de la debut, organismul oferă semnale distincte ce ajută la deosebirea acestor două tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp...
RACEALA SI GRIPA la copii - Cauze, simptome si tratament Urmariti un interviu video cu dr. Rodica Lazar Contes, Medic Primar Pediatru. Intrebari la care pediatrul ofera mamicilor raspunsuri: 1. Care este diferenta dintre raceala si gripa? 2. Cand este cazul sa ii dam unui bebelus antibiotic? 3. Se face exces de antibiotic? 4. Cum prevenim racelile? 5...
Trucuri pentru raceala Este oare bine sa depui efort atunci cand simti ca vei cadea la pat cu o raceala? Potrivit cercetarilor, de fapt s-ar putea sa fie o idee buna pentru sanatate. Cel putin este improbabil ca iti va face rau, doar in cazul in care exagerezi cu eforturile.
GfK(studiu): Insomnia, locul 2 după răceală între cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global Jumătate din populaţia globului spune că a suferit de răceală în ultimele 12 luni şi peste un sfert dintre cei chestionaţi acuză stări de insomnie sau tulburări ale somnului, potrivit rezultatelor unui studiu online realizat de GfK, remis miercuri AGERPRES.
14 plante benefice pentru plamani si sistemul respirator Un val de infectii virale si bacteriene matura emisfera nordica si oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca de o gama larga de simptome ale sistemului respirator. Daca recurgi la medicina conventionala pentru a incerca sa rezolvi aceste infectii cu antibiotice, doar o sa sporesti...