Cele mai citite
 


Producătorul de medicamente generice Terapia vrea să extindă până în 2013 fabrica din Cluj-Napoca
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producătorul de medicamente generice Terapia S.A. va investi 50 de milioane de dolari, până în 2013, pentru extinderea fabricii din Cluj-Napoca, ocazie cu care va face şi noi angajări.
Directorul general al Terapia, Dragoş Damian, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că noua capacitate de producţie va fi construită de la zero, potrivit conceptului green-field şi că va fi utilată doar cu aparatură de ultimă generaţie.
Societatea va fabrica aici medicamente din gama celor pe care le produce grupul Ranbaxy-Daiichi Sankyo, respectiv antibiotice, tratamente pentru bolile cardiovasculare şi antiretrovirale (pentru HIV/SIDA).
Până în momentul în care noua capacitate de producţie va fi pornită, se vor face noi angajări, respectiv două sau trei sute de persoane. În prezent, firma are 800 de angajaţi, dintre care 500 la Cluj, iar restul de 300 îl reprezintă echipele din ţară care lucrează pentru atragerea de noi comenzi.
Dragoş Damian a mai declarat că în anul 2010 Terapia a înregistrat o creştere cu 20 la sută a cifrei de afaceri pe piaţa internă. De asemenea, producţia pentru export a fost dublă, înregistrându-se o sumă de 15 milioane de euro.
''Vârful de lance al exportului este în continuare faringoseptul, care se produce din 1970 şi se vinde foarte bine pe viaţa ex-sovietică. Este una dintre cele mai puternice mărci ale României şi vrem să o dezvoltăm'', a declarat Damian.
Acesta a mai spus că anul viitor vor fi lansate încă trei produse care au fost create pe baza acestei mărci, respectiv faringoimun, faringotusiv şi faringo hot drink.
Pentru anul viitor, Terapia preconizează o creştere cu 15 la sută a cifrei de afaceri şi va lansa pe piaţă zece produse noi, iar în 2012 va aduce în România două noi game de medicamente, una tradiţională indiană şi una japoneză.
Fabrica clujeană de medicamente este deţinută de grupul Ranbaxy- Daiichi Sankyo, format din doi mari producători mondiali de medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Marşul de solidaritate 'Câştigi şi dăruieşti sănătate', vineri, în Parcul Central Compania Sanofi România, în parteneriat cu Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, organizează, pentru a doua oară la Cluj-Napoca, marşul de solidaritate "Câştigi şi dăruieşti sănătate", vineri, începând cu ora 17,00, în Parcul Central al oraşului.
Cluj: Beneficiile agriculturii ecologice, prezentate de producători şi cadre didactice, la USAMV Aproximativ 150 agricultori bio din ţară şi din străinătate, reprezentanţi ai mediului academic, factori de răspundere din instituţii, asociaţii agricole şi societăţi comerciale, participă, sâmbătă, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca la conferinţa cu tema...
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice cere suspendarea taxei clawback Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) cere suspendarea aplicării taxei clawback până la identificarea unei soluţii sustenabile care să evite colapsul industriei farmaceutice locale şi să asigure în continuare accesul populaţiei la medicamente cu preţuri accesibile, a declarat...
Cluj: Prima ediţie a Târgului de Servicii Medicale Prima ediţie a Târgului de Servicii Medicale din Cluj-Napoca se va desfăşura între 18 şi 20 octombrie, la Polus Center.
Comunicat de presă - Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România APMGR: Parlamentul României trebuie să aprobe de urgenţă introducerea calculului diferenţiat al taxei clawback pentru a opri dispariţia medicamentelor cu preţ accesibil
Cluj: Directorul companiei 'Terapia' - Fără o regândire a sa, sistemul sanitar din România va fi falimentar Directorul companiei producătoare de medicamente "Terapia" din Cluj-Napoca, Dragoş Damian, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente din România, spune că sistemul sanitar din România va fi falimentar dacă va continua să funcţioneze doar din banii publici plătiţi de cei 5,5 milioane de ...