Cele mai citite
 


Au fost descoperite genele care controlează procesul îmbătrânirii
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Londra, 04 iunie /Agerpres/ - Oameni de ştiinţă din Marea Britanie au identificat genele care controlează procesul îmbătrânirii, relatează agenţia de presă ANI.

 

Descoperirea – notează sursa citată – ar putea deschide calea producerii unor noi medicamente care să prevină numeroase boli, de la cele de inimă până la Alzheimer.

În urma testelor de laborator, cercetătorii au constatat că mutaţiile efectuate asupra acestor gene pot extinde durata de viaţă a anumitor animale precum viermii, drosofilele şi şoarecii – efect foarte probabil şi în cazul oamenilor.

Prof. Linda Partridge, director al Institutului pentru îmbătrânire sănătoasă din cadrul University College din Londra, a declarat că descoperirea ar putea ajuta la tratarea sau prevenirea mai multor boli în mod simultan.

Cercetătoarea britanică a precizat că blocarea cauzelor îmbătrânirii, nu tratarea simptomelor, ar putea fi cea mai bună metodă de prevenire a bolilor asociate înaintării în vârstă.AGERPRES/(Daniel Duncă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boala Alzheimer: Un nou studiu dezvăluie mai mulţi factori de susceptibilitate genetică Puţin câte puţin, extrem de complicatul puzzle al bolii Alzheimer începe să fie completat. 'Cartografia' genelor se conturează. Câteva noi piese - unele majore? - au fost inserate de curând cu ajutorul celui mai mare studiu epidemiologic internaţional realizat până acum pe marginea acestei boli, desfăşurat...
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
O variantă genetică ce predispune la Alzheimer le afectează mai ales pe femei Cel mai frecvent factor de risc genetic pentru boala Alzheimer le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi, arată un studiu desfăşurat la Facultatea de Medicină a Universităţii Stanford (California), publicat în revista 'Journal of Neuroscience' din 13 iunie şi menţionat de 7sur7.be.
Alzheimer: un nou tratament potenţial studiat pe animale Blocarea anumitor celule ale sistemului imunitar care distrug arginina din creier, un nutrient esenţial al acestuia, a oprit formarea de plăci de proteine caracteristică bolii Alzheimer, potrivit unui studiu american efectuat pe şoareci de laborator, ale cărui rezultate au fost publicate marţi în revista...
Primul transplant de telocite din România a fost realizat la Institutul "Victor Babeş" Cel dintâi transplant de telocite din România, la animale de laborator cărora li s-a indus infarct de miocard, a fost realizat de o echipă condusă de acad. prof. dr. Laurenţiu Popescu la Institutul "Victor Babeş", această premieră fiind anunţată joi la Congresul Internaţional având ca temă regenerarea...
Cercetătorii suspectează că noul virus respirator ar putea proveni de la animale Agenţia de Protecţia a Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat că o secvenţă genetică a noului virus respirator legat de Sindromul Respirator Acut Sever /SARS/ arată că ar putea avea legătură cu cel pe care îl au liliecii, informează Associated Press.