Cele mai citite
 


Suceava: Secţie de Ortopedie la standarde europene
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean a fost reabilitată şi modernizată conform standardelor europene cu finanţare din partea Consiliului Judeţean şi Primăriei Suceava, dar şi graţie unor sponsori.
Managerul general al unităţii spitaliceşti, economistul Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, la inaugurarea secţiei modernizate, că investiţia s-a ridicat la 500.000 de lei şi a constat în reabilitarea saloanelor, holurilor, grupurilor sanitare şi dotarea cu mobilier. Rîmbu a adăugat că, în viitorul apropiat, cu sprijinul Consiliului Judeţean se vor face dotările tehnice necesare şi corespunzătoare standardelor europene.

Şeful Secţiei Ortopedie, Răzvan Bandac, a declarat că în această secţie ajung majoritatea răniţilor din accidente rutiere, fiind trataţi aproximativ 5.000 de pacienţi iar o mie operaţi anual. Secţia funcţioneaza cu 35 de paturi, trei medici primari şi doi specialişti, 12 asistente şi opt cadre din personalul auxiliar.

'La cazare s-a ridicat într-adevăr standardul foarte mult, astfel încât să ajungem la un nivel european. Mă refer la faptul că fiecare salon este pregătit pentru condiţionare, prezintă internet, cablu TV, toate accesoriile de care este nevoie şi de care fiecare pacient trebuie să profite în momentul în care este cazat. Dacă ne referim la sala de operaţii, mai sunt multe de făcut pentru a ridica ştacheta, ca să ajungem la o calitate cu adevărat europeană. Ne referim în primul rând la dotarea imagistică cu aparatul Roentgen mobil cu braţ, foarte important pentru ortopedie şi cu această dotare putem ridica foarte mult ştacheta, pentru a utiliza o nouă serie de implanturi. Este vorba şi de chirurgia minim invazivă pe care vrem să o implementăm în Suceava, artroscopia, pentru că este păcat să facem nişte investigaţii foarte costisitoare, să tratăm prin mijloace clasice, când bolnavii pot fi recuperaţi mai rapid prin aceste metode noi. Colectivul este tânăr, puternic, suntem o echipă şi vrem să mergem în continuare pe această specializare care este destul de grea şi solicitantă', a spus Bandac.

Prezent la inaugurare, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, anul viitor, va intra în modernizare şi dotare blocul operator al spitalului.

'Pas cu pas începem să finalizăm modernizarea Spitalului Judeţean. Din 24 de secţii, avem 14 modernizate. Ne mai rămâne de făcut şi blocul operator, spitalul are nevoie de el. Am cerut Guvernului 3,5 milioane de euro pentru blocul operator', a spus Flutur, adăugând că urmează să caute finanţare pentru anveloparea şi refacerea faţadei spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Un milion de lei pentru modernizarea Secţiei de imagistică şi a Laboratorului de radiologie de la Spitalul de Urgenţă Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' din Suceava a inaugurat, joi, Secţia de imagistică şi Laboratorul de radiologie, ambele modernizate prin finanţare guvernamentală şi locală.
Sălaj: Modernizarea şi dotarea spitalului judeţean, între obiectivele CJ în 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, va continua în 2015 procesul de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, potrivit precizărilor făcute joi, într-o conferinţă de presă, de Tiberiu Marc, p...
Alba: Municipalitatea va aloca un milion de euro pentru dotarea cu aparatură a Spitalului din Blaj Administraţia locală din Blaj va investi un milion de euro în dotarea cu aparatură a Spitalului Municipal, suma fiind egală cu valoarea totală a investiţiilor de care a beneficiat unitatea în ultimii 20 de ani şi în care ministerul de resort nu a mai alocat pentru acest domeniu niciun ban din 2008.
Finanţare pentru reabilitarea unei secţii a Spitalului Sfânta Maria din Iaşi Grupul Rompetrol a finanţat cu 8.500 dolari reabilitarea şi dotarea secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului 'Sfânta Maria' din Iaşi, potrivit unui comunicat al Rompetrol.
Suceava: Spitalul judeţean achiziţionează un computer tomograf de ultimă generaţie, cu finanţare de la MS şi CJ Spitalul Judeţean Suceava va achiziţiona un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitaţie electronică, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...