Cele mai citite
 


Tulcea: Saloane speciale pentru mame şi copii, la SJU Tulcea
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea doreşte ca în prima parte a anului viitor să le ofere mamelor şi nou-născuţilor saloane speciale.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat, marţi, în timpul unei conferinţe de presă, că acesta ar fi unul din obiectivele care s-ar putea îndeplini în primul trimestru, singura problemă în realizarea acestuia ţinând exclusiv de organizare.

'De ani de zile ne străduim să organizăm aceste secţii, dar propunerile noastre fie nu au fost luate în seamă, fie nu au fost bune. Primul lucru pe care îl vom face în ianuarie va fi să înfiinţăm aceste saloane fixe', a menţionat directorul Popescu.

El a mai spus că doreşte ca anul viitor 5% din bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă să fie alocat investiţiilor, în condiţiile în care doar un procent de 3% din bugetul din acest an al unităţii spitaliceşti s-a alocat cheltuielilor de capital.

'Dorim modernizarea reţelei de distribuţie a agentului termic din unitate, pentru că acum încălzim şi curtea spitalului. Nu avem fonduri pentru acest obiectiv, dar sperăm ca anul viitor să realizăm în primul rând studiul de fezabilitate cu sprijinul Consiliului Judeţean şi să modernizăm întreaga infrastructură', a afirmat directorul SJU.

În ceea ce priveşte deficitul de personal, directorul Ion Popescu a amintit că opt posturi de medici au fost deblocate şi şi-a exprimat speranţa ca acestea să fie ocupate de specialişti.

'Avem foarte puţini specialişti pe aproape fiecare specialitate, ceea ce face ca numărul de gărzi pe fiecare medic să fie foarte mare, ca oboseala să se acumuleze în timp, iar pe acest fond să apară lipsa de atenţie, dar şi erorile de comunicare dintre doctor şi pacient sau rudele acestuia', a menţionat directorul SJU, Ion Popescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Saloane speciale pentru mame şi nou-născuţi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a finalizat cele cinci saloane amenajate special pentru mame şi nou-născuţi, acestea putând fi utilizate începând de joi.
Tulcea: Acţiune de strângere de fonduri pentru secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Asociaţia "Spitalul Judeţean de Urgenţă" (SJU) din Tulcea va organiza săptămâna viitoare o acţiune de strângere de fonduri pentru secţia Pediatrie a celei mai importante unităţi spitaliceşti din judeţ care, în prezent, are doar un singur medic specialist.
Tulcea: Conducerea Spitalului Judeţean doreşte să atragă fonduri de peste 20 de milioane de euro Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea intenţionează să atragă finanţări de 20 de milioane de euro prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.
Tulcea: Angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, acuzate de luare de mită în formă continuată Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sunt acuzate de luare de mită în formă continuată, ele fiind cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Tulcea: Modernizări de peste 2 milioane de lei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a realizat de la începutul anului investiţii în sumă totală de peste două milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite pacienţilor.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.