Cele mai citite
 


Iaşi: Bancă de ţesuturi şi celule, la Spitalul Sf. Spiridon
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Universitar Sf. Spiridon, Ioan Bârliba, a declarat marţi că a primit de curând o adresă din partea Ministerului Sănătăţii prin intermediul căreia a fost înştiinţat că spitalul a primit aprobarea sumei necesare achiziţionării aparaturii pentru înfiinţarea băncii de ţesuturi şi celule umane.
Conform lui Bârliba, aparatura va fi folosită pentru depozitarea de celule stem şi ţesuturi umane în vederea transplantului.

'Spitalul Sf. Spiridon merită o astfel de investiţie, care ar fi unică în toată zona de est şi nord-est a României. Este un proiect măreţ şi cu siguranţă costisitor. Urmează să facem o evaluare a spaţiului unde va funcţiona banca de ţesuturi şi a aparaturii necesare, după care o vom înainta Ministerului Sănătăţii, care, în funcţie de estimările noastre, va aloca şi cofinanţarea pentru fonduri PHARE', a explicat Bârliba.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Lobby pentru o bancă de ţesuturi şi celule Iaşi, 8 aprilie /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Petru Movilă a solicitat sprijin de la Autoritatea de Sănătate Publică Iaşi şi Spitalul Universitar "Sf. Spiridon" pentru începerea demersurilor de înfiinţare a unei bănci de ţesuturi şi celule.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
BANCA DE CELULE STEM CRYO-SAVE ANUNŢĂ ATINGEREA CIFREI DE 200.000 DE PROBE RECOLTATE DIN SÂNGELE ŞI ŢESUTUL CORDONULUI OMBILICAL Depozitarea probei de celule stem cu numărul 200.000 demonstrează activitatea intensă a băncii Cryo-Save, în calitate de lider al industriei procesării sângelui şi ţesutului din cordonul ombilical.
Timişoara va avea o bancă de ţesuturi şi celule umane O bancă de ţesuturi şi celule umane va fi construită la Timişoara, primul pas în acest sens fiind făcut marţi după ce plenul Consiliului Judeţean a aprobat alocarea unui teren în folosinţă gratuită Ministerului Sănătăţii, care este beneficiarul proiectului.