Cele mai citite
 


Dolj: Medicii de familie sunt hotarâţi sa nu semneze noile contracte cu CNAS
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze contractele de furnizare de servicii medicale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care fondurile pentru anul viitor prevăzute pentru medicina de familie continuă să fie de doar 5,8% din fondurile alocate sănătăţii. Medicii de familie susţin că reducerea nejustificată a finanţării acestui sector 'critic pentru sănătatea României' are repercusiuni directe asupra sănătăţii românilor şi determină foarte multe persoane din această categorie profesională să îşi pregătească actele pentru emigrare, pentru că altminteri se deprofesionalizează.
Dr. Mirela Profir, preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Dolj, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că medicii de familie au constatat o înrăutăţire a condiţiilor de contractare pentru anul 2011 şi o reducere nejustificată a finanţării unui sector critic pentru sănătatea României, motiv pentru care în 2011, până la obţinerea unor condiţii mai bune de contractare, vor lucra în regim privat.

'Orice sistem de sănătate performant este, sau ar trebui să fie, centrat pe pacient. Cu toate acestea, românii constată tot mai acut că, deşi au dreptul, nu pot beneficia de medicamente şi materiale sanitare în spitale, deşi au dreptul, nu pot beneficia de analize şi investigaţii gratuite decât rareori, deşi au dreptul la vaccinuri gratuite pentru copiii lor, nu au putut beneficia de ele luni întregi din lipsa vaccinurilor, deşi au dreptul neîngrădit la asistenţă medicală, constată pe zi ce trece că medicii care sunt îndreptăţiţi să le-o acorde se împuţinează, emigrând masiv. Toate sondajele de opinie arată ca românii au cea mai mare încredere în medicul lor de familie şi activitatea acestuia este bine apreciată', a declarat Mirela Profir.

Medicii de familie susţin că, în ciuda tuturor declaraţiilor şi recunoaşterii importanţei medicinei de familie, sunt nevoiţi să constatate că responsabilii sistemului intenţionează şi pentru anul viitor reducerea finanţării alocate acestui sector.

Dr.Mirela Profir a mai spus că, anul acesta, şapte medici de familie din Dolj au plecat în străinătate, iar în 2011 alte câteva zeci se pregătesc să emigreze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Ponta: Medicii de familie vor beneficia de decontări de la CNAS Medicii de familie şi unităţile medicale care acordă asistenţă ambulatorie vor beneficia de decontări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat marţi premierul Victor Ponta, subliniind că va susţine proiectul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind sistarea finanţării spitalelor...
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Comunicat de presă - Guvern COMUNICAT DE PRESÃ
CNAS: Documentele medicale pentru copii sunt eliberate gratuit de medicii de familie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) precizează că eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie, în conformitate cu prevederile legale ale contractului-cadru şi normelor de aplicare a acestuia, chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi.