Cele mai citite
 


Un spital catolic american îşi pierde statutul din cauza unui avort
miercuri, 22 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Phoenix /Arizona, SUA/, 22 dec /Agerpres/ - Autorităţile religioase au retras - marţi - statutul de spital catolic unui prestigios spital din oraşul american Phoenix /statul Arizona/ pentru că în cadrul său, în noiembrie 2009, fusese efectuat un avort terapeutic pentru a salva viaţa mamei, informează AFP.
Ca urmare, spitalul St. Joseph nu va mai putea fi numit 'catolic', iar în cadrul său nu vor mai putea fi celebrate slujbe religioase ca până acum, a anunţat Thomas J. Olmsted, episcop de Phoenix. 'Copilul era sănătos şi sarcina nu prezenta nicio problemă', asigură episcopul într-un comunicat. 'Mama era bolnavă şi avea nevoie de îngrijire. Dar în loc să-i trateze boala, medicii şi comitetul de etică al spitalului au decis că bebeluşul sănătos, aflat în săptămâna a 11-a, trebuia ucis. Acest gest este împotriva învăţăturilor Bisericii', a susţinut el.

'Deşi suntem profund decepţionaţi, vom continua să ne îndeplinim cu hotărâre misiunea', a replicat preşedinta spitalului, Linda Hunt, într-un comunicat. 'Modul nostru de operare, politica noastră şi procedurile noastre nu se vor schimba.' Ea a apărat ferm decizia spitalului de a proceda la avort pentru a salva viaţa mamei.

'În acord cu valorile noastre de demnitate şi justiţie, dacă suntem în prezenţa unei situaţii în care o sarcină pune în pericol viaţa unei femei, prima noastră prioritate este de a-i salva pe cei doi pacienţi', afirmă ea. 'Dacă nu este posibil, vom salva întotdeauna viaţa pe care o putem salva, ceea ce am făcut în acest caz. Din punct de vedere moral, etic şi legal, nu putem pur şi simplu să lăsăm pe cineva să moară dacă suntem în măsură să-l salvăm', a continuat ea.

Episcopul Olmsted a excomunicat-o pe asistenta medicală care şi-a dat acordul pentru avortul terapeutic şi reproşează în egală măsură spitalului St. Joseph şi instituţiei care îl exploatează, Catolic Healthcare West /CHW/ că au 'cooperat ani în mai multe programe medicale contrare directivelor etice şi religioase' ale Bisericii Catolice.

Potrivit episcopului, spitalul şi CHW sunt 'responsabili formal' că au dat sfaturi pentru contracepţie, au distribuit diafragme şi prezervative, au propus sterilizări voluntare şi au procedat la avorturi terapeutice sau consecutive violurilor şi incesturilor.

Într-un comunicat, asociaţia Catholics For Choice, care apără dreptul la avort, a estimat că decizia episcopului Olmsted este 'tristă'.

'Este trist că intransigenţa episcopului Olmsted îl împiedică să accepte ca persoane care caută o asistenţă medicală să poată avea nevoie de îngrijiri care lui îi par inacceptabile, în timp ce el ştie ca şi noi că şi catolicii utilizează contracepţia şi au recurs la avorturi în aceleaşi proporţii ca şi restul populaţiei', afirmă Jon O'Brien, preşedintele asociaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Asistenta medicală, victimă a farsei despre Kate Middleton, a încetat din viaţă Asistenta medicală Jacintha Saldanha de la spitalul King Edward VII, care a căzut victimă farsei puse la cale de doi realizatori de radio din Australia, a încetat din viaţă, conform unui comunicat al spitalului la care muncea, transmite Associated Press.
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
ANNA: Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică, atât pentru femeile însărcinate, cât şi pentru nou-născuţi, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare (ANNA).
Spania: Asistenţa medicală pentru imigranţii ilegali va costa între 700 şi 1.800 de euro pe an Imigranţii ilegali aflaţi pe teritoriul spaniol pot semna acorduri pentru a avea acces la asistenţa sanitară în sistemul public din Spania, şi vor plăti între 710,4 şi 1864,8 euro pe an, în funcţie de vârstă, informează EFE. Măsura a fost deja criticată de organizaţia Medicos del mundo, care arată că...