Cele mai citite
 


Spaniolii mai au timp să fumeze în localuri până la 2 ianuarie
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Spania va intra în vigoare imediat după anul nou o nouă lege împotriva fumatului, după ce marţi deputaţii au dat definitiv lumină verde proiectului, relatează AFP.
Spaniolii mai pot, până la 1 ianuarie inclusiv, să se relaxeze la o ultimă ţigară în baruri şi restaurante. Din 2 ianuarie, noua lege - una din cele mai prohibitive în materie din lume şi care reprezintă o revoluţie într-o ţară cu o profundă tradiţie tabagică - va interzice fumatul 'în toate spaţiile publice închise', în primul rând în baruri, restaurante şi discoteci.

Legea interzice de asemenea fumatul fumatul 'în parcurile pentru copii şi în incintele spitalelor şi instituţiilor de învăţământ, inclusiv în zonele în aer liber'.

Excepţie fac spaţiile deschise din campusurile universitare, unde încă se va mai putea fuma.

Legea vizează să-i protejeze pe fumătorii pasivi, între care un mare număr de ospătari obligaţi până acum să inspire fum de ţigară pe parcursul întregii zile de lucru.

Tabagismul 'activ' provoacă anual moartea a aproape 53.000 de persoane, cărora li se adaugă între 1500 şi 3000 de fumători pasivi care mor în fiecare an, potrivit cifrelor grupului parlamentar socialist.

Legea actuală, care datează din 2006 şi este mult mai puţin restrictivă, interzice fumatul în spaţiile de lucru şi în transportul public, şi doar parţial în baruri şi restaurante, dintre care unele mai au deocamdată posibilitatea de a 'permite fumatul în incintă'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Europa împotriva fumatului Europa vrea ca în 2012 să fie interzis fumatul în toate spaţiile publice închise. Comisia Europeană a cerut marţi statelor membre să-şi înăsprească legile pentru a garanta interzicerea totală a fumatului în locurile publice închise din 2012, având în vedere că în prezent doar zece ţări din UE aplică...
Noua lege antitutun va interzice fumatul în parcuri şi în afara spitalelor din Spania Părinţii care îşi omoară timpul fumând în timp ce îşi supraveghează copiii care se joacă în parcuri vor trebui să-şi păstreze pachetul de ţigări în buzunar şi să-şi ţină în frâu dependenţa de nicotină. Ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez, a confirmat recent la Toledo că noua lege 'antitutun'...
ANA: Românii sunt cei mai mari fumători pasivi dintre cetăţenii europeni Românii sunt cei mai mari fumători pasivi dintre cetăţenii europeni, potrivit statisticilor prezentate de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), cu ocazia marcării Zilei Mondiale fără Tutun.
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Tabagismul Este o intoxicatie acuta cu nicotina datorata excesului de fumat . Tigara exercita o actiune nociva asupra organismului prin : CO, cresoli, piridine, nicotine. Intoxicatia afecteaza in primul rand celulele nervoase din creier apoi laringele, respiratia, digestia ( dispepsii , diaree , constipatie...