Cele mai citite
 


Două persoane, trimise în judecată în dosarul accidentului de la Pasajul Băneasa, soldat cu moartea a trei muncitori
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au trimis în judecată două persoane, Niculae Olărică (şef de şantier) şi Cristinel Lupan (muncitor), pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în dosarul accidentului de la Pasajul Băneasa din mai 2009, soldat cu moartea a trei muncitori, după ce peste ei s-a prăbuşit un mal de pământ.
Potrivit procurorilor, pe 22 mai 2009, cu ocazia efectuării lucrărilor de construcţii la obiectivul 'Realizare pasaj inferior DN1' Băneasa, Niculae Olărică, şef de şantier în cadrul SC M I SRL Bragadiru, a organizat desfăşurarea operaţiunilor de montare a conductelor de canalizare fără luarea măsurilor de siguranţă în ceea ce priveşte sprijinirea taluzelor verticale ale excavaţiei impuse atât în proiectul de execuţie, cât şi de normele legale în vigoare.
În aceste condiţii, s-a creat o stare de pericol grav şi iminent de accidentare, ce a condus la prăbuşirea pereţilor verticali ai şanţului executat pe şantier cu consecinţa decesului a trei angajaţi ai SC M I SRL.
Totodată, Cristinel Lupan, angajat al SC M I SRL, împreună cu colegii săi, victimele D.I, L.C. şi A.I., prin acţiunea directă şi voluntară de înlăturare a sprijinirilor locale a creat o stare de pericol grav şi iminent de accidentare.
Pe 22 mai 2009, patru muncitori au fost prinşi sub un val de pământ în timp ce lucrau la Pasajul Băneasa. Din cei patru, doar unul a supravieţuit. Muncitorii erau angajaţi de firma românească Marconstruct, care realiza lucrări de alimentare cu apă şi canalizare pentru constructorul principal al pasajului, compania portugheză Lena.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Medic cardiolog trimis în judecată pentru ucidere din culpă Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a unui medic cardiolog de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, sub acuzaţia de ucidere din culpă.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Procurorii au început urmărirea penală împotriva Maternităţii Giuleşti Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunţat miercuri începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.
UPDATE 1 Procurorii au început urmărirea penală împotriva Maternităţii Giuleşti Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunţat miercuri începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.
Medici primari trimişi în judecată după ce o femeie a murit în timpul unei operaţii de cezariană Un medic primar de obstetrică ginecologie şi un medic specialist Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, după ce o femeie a murit în timpul unei operaţii de cezariană.
DNA: Două inculpate au fost trimise în judecată într-un dosar privind zeci de pensionări medicale frauduloase Daniela Victoriţa Pavel şi Vasila Laţiu au fost trimise în judecată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar privind fraude cu dosare de pensionare pe motive medicale.