Cele mai citite
 


Teleorman: Medicii de familie avertizează că vor renunţa la contractul cu CAS
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Teleorman avertizează că vor trece la organizarea activităţii în regim privat total, renunţând astfel la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
'Ne delimităm de măsurile anunţate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii pentru anul 2011, când se preconizează alocarea către medicina primară a unor resurse financiare mai mici, în condiţiile în care este recunoscută importanţa acesteia ca bază a sistemului sanitar', a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Teleorman, Cătălin Dumitraşcu.

Medicii de familie din Teleorman susţin că reducerea nejustificată a finanţării va determina scăderea calităţii actului medical, degradarea stării de sănătate a populaţiei, dar şi costuri mult mai mari pentru tratamente scumpe.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Teleorman a afirmat că 'fondurile alocate medicinii de familie s-au redus drastic în ultimii ani, ceea ce va conduce la intrarea în faliment a majorităţii cabinetelor, pentru dotarea cărora s-au folosit credite bancare'.

Acesta consideră că 'un medic de familie sărac devine un pericol social, deoarece nu va putea pune accentul pe continua sa pregătire profesională, prin achiziţionarea de tratate şi lucrări de specialitate şi participarea la reuniuni ştiinţifice'.
La rândul său, preşedintele Filialei Teleorman a Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, Maria Mărgărint, crede că 'mulţi colegi iau în calcul emigrarea în ţări unde munca lor este răsplătită la adevărata valoare, iar finanţarea medicinii primare creşte, aşa cum recomandă Directivele UE'.

Deşi cheltuielile cu întreţinerea cabinetelor şi acoperirea facturilor pentru utilităţi au crescut, medicii de familie din Teleorman susţin, cel puţin, păstrarea şi în anul 2011 a proporţiei dintre plata per capita (70%) şi cea per servicii (30%).
În Teleorman, 178 de medici de familie au contracte cu CAS, majoritatea fiind în mediul rural.

Potrivit datelor Patronatului, şase comune nu au acoperire cu medici de familie decât prin puncte de lucru cu program de două ore în două zile pe săptămână. Circa 60% din totalul medicilor de familie din Teleorman au înscrişi în liste limita maximă prevăzută, de 2.200 de pacienţi, opt dintre ei având sub o mie de pacienţi. Există şi câteva societăţi comerciale cu un astfel de profil unde sunt înscrişi peste 4.000 de pacienţi, dar în cadrul lor lucrează mai mulţi medici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Teleorman: Nouă centre de permanenţă medicală au contracte cu CAS Nouă centre medicale de permanenţă din mediul rural din judeţul Teleorman au în acest an contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru furnizarea de servicii specifice.
Medicii de familie vor avea plafon, prin reintroducerea bugetului orientativ Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMFR) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se delimitează hotărât de măsurile pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) vor să...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.