Cele mai citite
 


Numărul infecţiilor respiratorii acute, în limite normale
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul total al infecţiilor respiratorii acute se află în limite normale, a informat miercuri Ministrul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.
Conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, numărul infecţiilor respiratorii acute în săptămâna 13-19 decembrie a fost de 85.752, cu doar 2,9% mai mare decât cel înregistrat în săptămâna precedentă, dar în limite normale pentru această perioadă a anului.

De asemenea, săptămâna trecută nu au fost înregistrate cazuri de gripă.
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă.
Până în 19 decembrie au fost efectuate 1.012.486 vaccinări antigripale, din care 504.332 (49,8%) la grupa de vârstă peste 65 ani.
În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Sunt vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, mai precizează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare.
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.