Cele mai citite
 


Campanie educaţională pentru spălarea mâinilor
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reţeaua Info-Sănătate lansează o campanie educaţională pe tema spălatului corect al mâinilor, campanie care se va desfăşura în 450 de unităţi medicale din întreaga ţară, informează un comunicat remis, miercuri, AGERPRES, de reţeaua Info-Sănătate.
Spălatul frecvent pe mâini poate fi la fel de important precum folosirea antibioticelor şi a vaccinurilor, acesta reducând cu până la 50% riscul apariţiei diareei şi cu până la 25% infecţiile respiratorii.

Campania de informare include distribuţia a 300.000 de broşuri şi a 200 de afişe educaţionale în toate cele 450 de spitale şi clinici medicale private partenere ale reţelei Info-Sănătate. Acestea vor fi disponibile în 100 de oraşe din întreaga ţară.
Prin această campanie, persoanele care merg în spitalele şi clinicile implicate în program îşi vor reaminti că spălatul mâinilor este una dintre cele mai uşoare şi la îndemână metode de reducere a numărului de microbi care ajung în organismul uman.

Pentru a limita riscul de contaminare cu forme ale virusurilor de sezon, compania Protex, partener al campaniei, recomandă spălatul frecvent pe mâini drept o metodă la îndemână de reducere a numărului de microbi pe care îi contactăm zilnic, atingând obiecte uzuale: telefon mobil, tastatura de la calculator, mânerele uşilor, butonul de apelare a liftului etc.
Pentru situaţiile în care apa şi săpunul nu sunt la îndemână, compania oferă o soluţie practică şi accesibilă, ce poate fi folosită pentru eliminarea bacteriilor oriunde şi oricând: gelul antibacterian, care acţionează instant, se usucă repede, nu este lipicios, are un parfum proaspăt şi hidratează mâinile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: 6 din 10 români tratează infecţiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală Peste 70% dintre români fac unul - două episoade de infecţii respiratorii în fiecare sezon rece - arată studiul naţional "Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?", dat publicităţii luni de Societatea Naţională de Medicina Familiei.
Constanţa: Campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, în Vama Veche Campania ''Deschide ochii! Fără riscuri în plus!'', eveniment care vizează reducerea riscurilor asociate consumului de droguri, se desfăşoară la iniţiativa Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în perioada 1 august - 12 septembrie, la Vama Veche, şi se adresează unui număr de circa 10.000 de tineri aflaţi...
Suceava: Scăderea TVA la apă ar putea duce la creşterea gradului de conectare a populaţiei la sistemul de apă-canal O eventuală reducere a TVA la apă ar putea determina, pe lângă scăderea preţului pe metrul cub, creşterea gradului de conectare a populaţiei la sistemul centralizat de apă-canal, a declarat pentru AGERPRES, marţi, directorul operatorului regional ACET SA, Ştefan Groza.
Infecţiile respiratorii acute, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere, fiind cu 8,2% mai mare faţă de săptămâna trecută, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Reducere de 55% la testele pentru depistarea infecţiei cu Hepatita C în lunile august şi septembrie O nouă campanie de testare pentru depistarea virusului hepatitei C (VHC) a fost demarată de Compania Merk Sharp&Dohme(MSD) România, alături de laboratoarele Bioclinica, în cadrul platformei ''Împreună pentru viaţă - Sănătate prin cunoaştere''.
Ministerul Sănătăţii: Infecţiile respiratorii acute sunt în scădere Bucureşti, 5 ian/Agerpres/ - Numărul total al infecţiilor respiratorii acute este în scădere, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.