Cele mai citite
 


Tulcea: Creşte numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a crescut în ultima săptămână faţă de săptămâna anterioară, în ciuda temperaturilor scăzute neînregistrându-se însă vreun caz de gripă.
Directoarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Tulcea, Laura Militaru, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în ultimă săptămână monitorizată numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a fost de 480, cu 14 mai mult decât în săptămâna anterioară.

'Creşterea numărului cazurilor de IACRS-uri este specifică acestei perioade, dar situaţia nu trebuie să ne îngrijoreze, cu atât mai mult cu cât datele medicilor de familie şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă relevă o scădere a acestui număr', a precizat directoarea ASP.
Ea a mai spus că în ultima săptămână a lunii trecute numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a fost în judeţul Tulcea de 629.

Potrivit sursei citate, judeţul face parte din sistemul santinelă organizat la nivel naţional pentru identificarea cazurilor de gripă, toate cele 18 probe de exudat nazo-faringian transmise Institutului Cantacuzino din Bucureşti fiind negative.
'Nu avem nici un caz clinic sau serologic de gripă înregistrat în judeţ de la începutul acestui an confirmat de institutul de specialitate din Bucureşti', a menţionat directoarea ASP.
Până în momentul de faţă, din cele 19.120 de vaccinuri antigripale, primite din partea ministerului de resort şi achiziţionate din fonduri proprii, au fost efectuate 11.900 de imunizări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă din judeţ a ajuns la opt Galaţi, 19 feb /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a fost notificată de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti despre faptul că au fost confirmate două noi cazuri de gripă la persoane din judeţul Galaţi, numărul total al persoanelor diagnosticate cu această boală ajungând la opt...
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Tulcea: Creştere a cazurilor de viroze respiratorii şi gripe Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), a pneumoniilor şi gripelor înregistrate în ultima săptămână a lunii trecute a cunoscut o creştere marcantă în judeţul Tulcea în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lunii anterioare, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Patru cazuri noi de pacienţi cu gripă AH1 la Slatina; printre noile cazuri, un copil de 4 ani Numărul cazurilor de gripă AH1 confirmate în judeţul Olt continuă să crească şi a ajuns la 28, printre cazurile noi fiind şi un copil în vârstă de patru ani din Drăgăneşti-Olt, care frecventa o grădiniţă cu program prelungit din localitate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate (DSP) Olt.
Tulcea: Numărul cazurilor de gripă nouă, în creştere Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţul Tulcea a ajuns la 32, conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) considerând că în realitate acest număr este mai mare.
Epidemia de gripă a provocat în Ucraina 246 de decese şi 8,9% din populaţie a fost infectată Kiev, 9 feb /Agerpres/- Epidemia de gripă a provocat până în prezent în Ucraina 246 de decese, a anunţat marţi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.