Cele mai citite
 


Familiile afectate de explozia din Bacău vor primi câte 3.000 lei sprijin de la E.ON
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Familiile afectate de explozia de marţi dimineaţă, din Bacău, vor primi câte 3.000 lei sprijin de la E.ON, sumă care să acopere nevoile imediate ale persoanelor evacuate, se arată într-un comunicat al E.ON România.
Compania este în legătură permanentă cu personalul medical şi a asigurat o parte din medicamentaţia necesară tratamentului de specialitate, fiind pregătită în continuare să se implice, astfel încât cei afectaţi să poată beneficia de cel mai bun tratament medical.
Pe parcursul zilei de miercuri, au demarat lucrările în vederea înlocuirii geamurilor distruse de la apartamentele situate în proximitatea imobilului unde a avut loc explozia.

E.ON colaborează cu autorităţile pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru a acoperi necesităţile familiilor afectate de explozie, în mod special pentru închirierea de spaţii locative.
Astfel, E.ON va suporta cheltuielile pentru închirierea de apartamente pentru familiile evacuate (pe o perioadă de minim şase luni, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de momentul la care blocul afectat de explozie ar urma să fie reabilitat), precum şi cheltuielile de întreţinere a apartamentelor.

,,Până la acest moment au fost identificate zece apartamente mobilate, intenţia noastră fiind ca până la sărbători toate cele 15 familii evacuate să se poată muta în apartamentele închiriate. Implicarea companiei reprezintă un act umanitar şi fără vreo legătură cu rezultatele anchetei aflată în acest moment în derulare', se precizează în comunicatul E.ON.

O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs, marţi dimineaţa, într-un bloc de patru etaje de pe strada Martir Horea din municipiul Bacău.
Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după producerea evenimentului. O persoană scoasă de sub dărâmături cu politraumatism şi intoxicaţie cu fum, precum şi alte două care suferiseră arsuri de gradele doi-trei pe 15, respectiv 25 la sută din corp, au fost transportate la Spitalul judeţean. Medicii spun că victimele vor supravieţui.

Trei locatari, care acuzau intoxicaţii uşoare cu fum ori manifestau atacuri de panică au primit îngrijiri, la rândul lor, într-o locuinţă din preajmă de la medicii SMURD.
În urma exploziei şi incendiulului au fost afectate şase apartamente, dintre care cel în care s-a produs deflagraţia şi cel situat deasupra sa au suferit cele mai mari distrugeri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Incendiul produs după explozia dintr-un apartament a fost stins iar evacuaţii au primit adăpost Incendiul declanşat, marţi, în jurul orei 9,30 în urma unei explozii produse într-un apartament situat la parterul unui bloc cu patru etaje de pe strada Martir Horea din municipiul Bacău a fost stins de către pompierii militari după circa o jumătate de oră de la declanşarea sa.
UPDATE Explozie puternică urmată de un incendiu, la Bacău O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs, marţi dimineaţa, într-un bloc de patru etaje de pe strada Martir Horea din municipiul Bacău.
Explozie puternică urmată de un incendiu, la Bacău O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs, marţi dimineaţa, într-un bloc de patru etaje din municipiul Bacau.
Bacău: Bărbat cu arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, în urma unui incendiu Un bărbat din localitatea băcăuană Frumuşelu a suferit arsuri de gradul II şi III pe 90 la sută din suprafaţa corpului în timpul incendiului care i-a cuprins, miercuri, casa.
Bacău: Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit, a fost înmormântat cu onoruri militare Căpitanul comandor Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit joi în Republica Moldova în timpul unei acţiuni de salvare a vieţii unei persoane, a fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul de Vest din Bacău, oraşul unde îşi avea reşedinţa împreună cu familia sa.
Bacău: A fost inaugurat primul centru rural SMURD din judeţ în comuna Podu Turcului Primul centru rural SMURD din judeţul Bacău a fost inaugurat, joi, în comuna Podu Turcului.