Cele mai citite
 


O infirmieră din Finlanda a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru uciderea a cinci pacienţi
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O infirmieră finlandeză, găsită vinovată de uciderea a cinci pacienţi şi de tentativa de omorâre a altor cinci, a fost condamnată miercuri la închisoare pe viaţă de un tribunal din Helsinki, a anunţat instanţa, informează France Presse.
Aino Nykopp-Koski, 60 de ani, a fost găsită vinovată pentru otrăvirea şi încercarea de otrăvire a mai multor persoane în vârstă (între 70 şi 91 de ani) de care a avut grijă în perioada 2004-2009. Ea le-a administrat substanţe care nu le fuseseră prescrise, în special opiacee sau sedative. Instanţa a precizat că nu a stabilit care a fost motivul acestor gesturi, conform presei.

Aino Nykopp-Koski a fost găsită vinovată, de asemenea, şi de agresiune în formă agravată asupra unui coleg, dar şi de furt. Arestată în martie 2009, infirmiera a trecut examenele psihiatrice care au stabilit în noiembrie că era sănătoasă în momentul comiterii acestor acte, chiar dacă suferea de tulburări de personalitate. Ea a fost astfel declarată responsabilă pentru gesturile sale.

Infirmiera, care a pledat 'nevinovată', a negat întotdeauna că ar fi vrut să omoare pe cineva, spunând că decesele s-au produs din cauze naturale sau din supradoze accidentale sau neintenţionate, de care nu ar fi responsabilă.

Avocatul apărării a declarat pentru agenţia finlandeză STT că va face apel. În Finlanda, în cazul condamnării la închisoare pe viaţă, o curte de apel revizuieşte dosarul în mod automat după 12 ani de închisoare. Procurorul a subliniat că acest caz este neobişnuit în Finlanda din cauza numărului mare de crime.

În 2009, un tribunal finlandez a condamnat la închisoare pe viaţă o infirmieră de 29 de ani supranumită 'îngerul morţii' pentru a că a omorât un pacient şi a încercat să omoare un bebeluş cu insulină. Ea s-a sinucis în martie 2010 în închisoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Un infirmier recunoaşte că a ucis circa 30 de pacienţi grav bolnavi Un infirmier, judecat de mai multe luni de un tribunal german, a recunoscut că a ucis circa 30 de pacienţi grav bolnavi care se aflau internaţi la secţia de terapie intensivă, potrivit unui expert psihiatru audiat joi la proces, informează agenţia de presă germană DPA.
Insulina, o pistă promiţătoare în lupta împotriva maladiei Alzheimer Primirea unei doze de insulină administrată prin vaporizare nazală a ameliorat memoria pe termen scurt a unor pacienţi şi evoluţia maladiei Alzheimer a fost stopată timp de şase luni, ceea ce ar putea constitui o pistă promiţătoare împotriva acestei maladii care astăzi nu poate fi vindecată ci numai...
Bebelus de 9 luni diagnosticat cu o malformatie congenitala cerebrala extrem de rara a fost operat cu succes la Spitalul European Polisano Fetita de noua luni din Transnistria, diagnosticata cu encefalocel occipital gigant, a fost operata pro-bono la Spitalul European Polisano, de catre o echipa alcatuita din sapte medici si condusa de Dr. Claudiu Matei - medic primar neurochirurg si seful sectiei de Neurochirurgie. Interventia...
SUA: Directive naţionale pentru reducerea numărului de reţete care prescriu analgezice opiacee Autorităţile americane, care se confruntă cu un număr tot mai mare de supradoze de opiacee, au prezentat marţi primele linii directoare naţionale cu privire la prescrierea acestor analgezice puternice, mult timp supra-prescrise de unii medici, informează agenţia France Presse.
Vaslui: Bebeluş de trei luni, intoxicat cu o substanţă iritantă aruncată pe scara blocului Un bebeluş în vârstă de trei luni din municipiul Vaslui a fost transportat, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce s-a intoxicat cu o substanţă iritantă aruncată pe scara blocului.
Gorj: Un bebeluş de trei luni, rănit într-un accident de maşină, va fi transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti Un bebeluş de trei luni, rănit miercuri dimineaţă într-un accident în urma căruia mama sa a decedat, iar tatăl a fost rănit, va fi transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti, după ce a suferit o hemoragie craniană, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Serviciului de Ambulanţă Gorj...