Cele mai citite
 


Cercetătorii sunt din ce în ce mai aproape de a identifica genele longevităţii
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Londra, 04 iunie /Agerpres/ - "Sfântul Graal" al longevităţii şi încetinirii efectelor îmbătrânirii este din ce în ce mai aproape de a fi descoperit datorită celor mai recente studii genetice, conform profesorului Linda Partridge, informează Daily Mail.

Identificarea acestor gene va contribui şi la o înţelegere mai bună a mecanismelor care duc la declanşarea unor maladii legate de bătrâneţe - de la bolile de inimă până la maladia Alzheimer, mai susţine cercetătorul britanic. Ea a precizat că anumite mutaţii genetice ce au ca rezultat extinderea duratei de viaţă la viermi, muşte sau şoareci, au acelaşi efect şi în cazul oamenilor, încetinind în acelaşi timp evoluţia multor boli asociate îmbătrânirii organismului.

Professor Partridge, director al Institute of Healthy Ageing de la University College, Londra, susţine că astfel de studii genetice pot duce şi la obţinerea de noi medicamente pentru tratarea mai eficientă a maladiilor asociate îmbătrânirii. De asemenea, căile organismului uman de a procesa substanţele nutritive din alimente oferă noi modalităţi pentru a acţiona asupra speranţei de viaţă,.

Profesorul Linda Partridge, care va susţine şi o conferinţă publică pe această temă la Royal Society din Londra, susţine că acţionarea directă asupra cauzelor îmbătrânirii are rezultate net superioare tratării efectelor acesteia. AGERPRES/(Codruţ Bălu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul centru privat de genetică medicală, lansat la Bucureşti Primul Centru privat de genetică medicală din România, o investiţie de peste două milioane de euro, a fost lansat marţi la Bucureşti în cadrul conferinţei 'Medicina personalizată - Noi perspective pentru pacientul român'.
Ministerul Sănătăţii vrea să înfiinţeze centre regionale de genetică medicală Ministerul Sănătăţii a pus joi în dezbatere publică un proiect de ordin de ministru care prevede înfiinţarea de centre regionale de genetică medicală, care îşi vor desfăşura activitatea la nivelul spitalelor clinice şi care vor deservi pacienţi cu boli genetice.
Prima secvenţiere genetică a ADN-ului unui fenician care a trăit acum 2.500 de ani Cercetătorii au secvenţiat pentru prima dată genomul complet al unui fenician care a trăit acum 2500 de ani, aducând mai multă lumină asupra misterelor acestei civilizaţii antice din Orientul Apropiat, informează agenţia France Presse.
Au fost descoperite genele care controlează procesul îmbătrânirii Londra, 04 iunie /Agerpres/ - Oameni de ştiinţă din Marea Britanie au identificat genele care controlează procesul îmbătrânirii, relatează agenţia de presă ANI.
Prelungirea vieţii devine o ştiinţă respectabilă Cercetătorii din San Francisco au descoperit, se pare, secretul longevităţii, transformând cu ajutorul a două gene nişte viermi cu o viaţă normală de circa 20 de zile în adevăraţi Matusalemi cu o durată de viaţă de până la 144 de zile, scrie hebdomadarul american Newsweek.
Un medicament anti-cancer inversează simptomele deficitului cognitiv la şoareci Un medicament experimental anti-cancer a inversat simptomele 'sindromului X fragil' la şoarecii de laborator, o boală genetica rară incurabilă responsabilă pentru deficite cognitive importante, informează agenţia France Presse.