Cele mai citite
 


Oul si sanatatea
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

 

 
 
 
 
Oul este un aliment atat de obisnuit, incat multa lume ii neglijeaza calitatile sale.

Simplu de gatit si savuros de mancat, oul este primordial pentru sanatatea noastra, contribuind la echilibrul nostru cotidian.

 

Iata cateva adevaruri mai putin cunoscute despre ou:


1. 2 oua aduc organismului nostru tot atatea proteine cat 100g de carne.


2. Mancand oua regulat aducem organismului nostru fosfor si vitamina D. Acestea vor avea grija de oasele noastre!


3. O dieta alimentara continand si oua va aduce acizi grasi esentiali care nu pot fi produsi de propriul nostru organism. Deoarece intervin in multe functii fiziologice, acestia trebuiesc obligatoriu inclusi in alimentatia noastra.


4. Consumul a doua oua zilnic aduce organismului 11-13% din aporturile nutritionale recomandate pentru o persoana adulta.

 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.
Dieta in timpul sarcinii Dieta pe care femeia gravida va trebui sa o urmeze (ajutata de partener, bineinteles!) in timpul sarcinii este un lucru care merita atentia noastra. Cat de importanta este alimentatia in sarcina ? In momentul in care se depisteaza sarcina , apar responsabilitatile speciale legate de cel...
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Atenţie la carenţele de minerale: alimentaţia sănătoasă - cea mai importantă modalitate de tratament Alimentaţia sănătoasă este cea mai importantă modalitate de tratament, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu, aceasta atrăgând atenţia asupra carenţelor de minerale.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Alimentaţia corectă pentru copii Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vârstă ei îşi formează şi definesc obiceiurile alimentare pe care le vor urma de-a lungul vieţii.
Vitamina D – vitamina soarelui Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se găseşte în foarte puţine alimente şi poate fi sintetizată de organism în prezenţa razelor solare (UV). Vitamina D intervine în formarea oaselor și a dinților, cu rol în absorbția calciului și a fosforului.