Cele mai citite
 


Congresul american aprobă acordarea de asigurări de sănătate pentru salvatorii de la 11 septembrie
vineri, 24 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două camere ale Congresului SUA au aprobat miercuri un proiect de lege vizând furnizarea de asigurări medicale pentru salvatorii şi voluntarii de la 11 septembrie afectaţi de maladii legate de atentate, relatează AFP.
La peste nouă ani după atentatele soldare cu circa 3.000 de morţi, textul a fost adoptat în Senat şi în Camera Reprezentanţilor miercuri, cu puţin timp înainte de finalul sesiunii anuale.

Textul de lege trebuie promulgat de preşedintele Barack Obama pentru a intra în vigoare.

După adoptarea unei prime versiuni de către Camera Reprezentanţilor în septembrie, textul a fost blocat în Senat în ultimele zile, în urma unor obiecţii formulate de senatorul republican Tom Coburn. Tabăra republicană a ezitat să adopte textul de lege din cauza costului său ridicat.

Marţi, Casa Albă le-a cerut republicanilor să nu mai blocheze proiectul de lege.

Iniţial, textul din Camera Reprezentanţilor prevedea un cost de 7,4 miliarde de dolari. Miercuri, în urma unui compromis, suma a scăzut la 4,3 miliarde de dolari pe cinci ani, în loc de zece ani, cum se prevăzuse la început.

Textul de lege prevede înfiinţarea unui sistem de asigurări de sănătate pentru salvatorii, poliţiştii, pompierii, muncitorii şi voluntarii care au ajutat victimele sau care au participat la curăţirea rămăşiţelor după atentatele asupra World Trade Center de la 11 septembrie 2001.

Circa 70.000 de persoane au declarat până în prezent că au avut de suferit în urma emanaţiilor toxice provocate de prăbuşirea turnurilor gemene ale WTC.

Proiectul de lege mai prevede şi un program menit să asigure o mai bună tratare a maladiilor contractate în urma atentatelor: dificultăţi respiratorii, boli pulmonare sau probleme psihologice.

În plus, legea prevede redeschiderea unui fond de despăgubire a victimelor de la 11 septembrie până în 2016.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Senat: Proiect de modificare a cadrului juridic pentru managementul calităţii serviciilor medicale Senatorii au aprobat marţi un proiect de lege pentru adoptarea unei ordonanţe care modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care se propune ca, în cazul în care un spital nu este acreditat, el să nu fie desfiinţat, ci să nu mai poată oferi servicii medicale...
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
Proiect Legea Sănătăţii: Casele de asigurări de sănătate devin societăţi mutuale de asigurări de sănătate Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, potrivit noului proiect de lege a sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.