Cele mai citite
 


Tinerii medici francezi care au absolvit în România sunt atraşi să profeseze în ţara natală
vineri, 24 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În luna martie a acestui an, o delegaţie din Sarthe (vestul Franţei) venea în România ca să prezinte studenţilor francezi care îşi făceau studiile de medicină aici avantajele stabilirii în acest departament care se confruntă cu o mare lipsă de cadre medicale, scrie ziarul Ouest-France în ediţia de joi.
În următorii cinci ani, 85 de generalişti vor părăsi departamentul. Din cauza programului suprasolicitant, ei se vor orienta spre medicina muncii, spre casele de bătrâni. Dat fiind această situaţie delicată, autorităţile caută să-i atragă pe viitori tineri medici, dar deocamdată în primul rând pe cei care studiază în facultăţile franceze.

'Nouă candidaţi au semnat deja un contrat. Ei se angajează să practice medicina generală timp de cinci ani în Sarthe, după absolvire', declară Pierre Hellier, vicepreşedintele consiliului general. Din martie, alţi şase studenţi din Nantes, Angers şi Caen au semnat un contract.

Viitorii practicieni primesc 700 de euro pe lună în cursul ultimilor trei ani de studiu. Contractul trebuie semnat în anul doi de studiu.

Operaţiunea de atragere a studenţilor francezi a continuat şi în România. Vara trecută, 17 studenţi francezi de la Facultatea de medicină din Cluj-Napoca au efectuat un stagiu în structurile medicale din Sarthe. Dar această iniţiativă nu este agreată de toată lumea din departament. Unii spun că ei ar trebui lăsaţi să-şi termine mai întâi studiile şi apoi să fie recrutaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Arad: Studenţii străni la Medicină, încântaţi de condiţiile de studiu de la UVVG Studenţi din ţări francofone vin, din ce în ce mai mult, să înveţe în România, alegând în special universităţile de medicină din ţară.
Florian Popa: România a oferit în ultimul deceniu medici şi cadre medicale în valoare de 600 de milioane de euro România a oferit în ultimii 10 ani străinătăţii medici şi cadre medicale în valoare de 600 de milioane de euro, a declarat joi în cadrul unei dezbateri vicepreşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Florian Popa.
Iaşi: Peste 5.000 de studenţi vor fi consiliaţi prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene Peste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie "Grigore. T. Popa" din Iaşi.
UMF din Cluj-Napoca pregăteşte studenţi din peste 50 de ţări ale lumii Cluj-Napoca, 5 feb /Agerpres/ - Universitatea de Medicină şi Farmaciei 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca pregăteşte studenţi din peste 50 de ţări ale lumii, fiind a doua instituţie de învăţământ superior din Europa care formează doctori pentru Suedia, în specialităţile medicină generală şi stomatologie...
Cluj: Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti, sâmbătă, pe stadion Cluj-Napoca, 1 iul /Agerpres/ - Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' din Cluj-Napoca va găzdui, sâmbătă, 3 iulie, festivitatea de absolvire a promoţiei 2010 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu''.