Cele mai citite
 


Vicepreşedintele brazilian, în stare critică, după ce medicii nu au reuşit să-i înlăture tumoarea intestinală
vineri, 24 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele brazilian, Jose Alencar, se află în stare 'critică', după ce medicii chirurgi nu au reuşit, joi, să-i oprească o hemoragie intestinală puternică, legată - din câte se pare - de cancerul de care suferă din 1997, au informat surse medicale, citate de EFE.
Politicianul de 79 de ani a fost supus unei intervenţii chirurgicale de trei ore, însă medicii nu au reuşit să ajungă la zona în care s-a produs hemoragia, deoarece au descoperit zone cu ocluzii în ţesutul peretelui intestinului subţire, potrivit unui comunicat al spitalului din Sao Paulo, în care este internat vicepreşedintele.

La ora actuală, Alencar este internat în stare critică, în unitatea de terapie intensivă a Spitalului Siriano-Libanez din Sao Paulo, însă este 'stabil', se adaugă în notă.

Medicul Raul Cutait a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că hemoragia a debutat la primele ore ale dimineţii de joi, din cauze necunoscute, însă se crede că este legată de cancerul de care vicepreşedintele suferă de mai mulţi ani.

'Alencar se găseşte în ce cel mai dificil moment de până acum, în care boala începe să fie mai agresivă, însă nu putem să spunem că lucrurile nu sunt ţinute sub control', a afirmat Cutait.

Medicii vor încerca să-i oprească hemoragia cu ajutorul medicamentelor, iar în paralel vor continua să-i facă transfuzii de sânge.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
Leonard Grecescu: Cele două persoane aflate în stare gravă sunt la Terapie Intensivă Două dintre victimele accidentului din Muntenegru, un bărbat şi o femeie, rămân la terapie intensivă, în stare critică, a declarat miercuri dr. Leonard Grecescu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Universitar.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
Spitalul Militar: Starea a şase răniţi de la Colectiv aflaţi la Terapie Intensivă rămâne critică Starea a şase răniţi din clubul Colectiv din cei opt internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar rămâne critică, a declarat miercuri comandantul instituţiei medicale, Florentina Ioniţă Radu.
UPDATE Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală Berlin, 2 iun /Agerpres/- Fostul cancelar german Helmuth Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă într-un spital din oraşul Heidelberg, relatează presa germană, citată de AFP.