Cele mai citite
 


Plantele etnobotanice interzise total, la Buzău
vineri, 24 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul local municipal Buzău a votat, joi, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind interzicerea comercializării plantelor etnobotanice pe raza municipiului Buzău.
'Hotărârea s-a aflat în dezbatere publică timp de 30 de zile şi nu a existat nicio solicitare de anulare, în urma adoptării acestei hotărâri, începând de mâine, pe raza municipiului Buzău nu mai poate funcţiona niciun magazin de vise', a declarat, pentru Agerpres, primarul municipiului Buzău Constantin Boşcodeală.
Potrivit sursei citate, hotărârea CL, al cărui iniţiator este primul edil, interzice total comercializarea plantelor şi produselor vegetale sau alte preparate care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope. De notat că în cursul lunii decembrie, a.c., şi Consiliul judeţean al elevilor a strâns peste 15.000 de semnături pentru închiderea magazinelor de vise.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Iaşi: Primarul cheamă în instanţă firmele care comercializează etnobotanice Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a emis mai multe dispoziţii, care vizează atât stabilirea temporară a condiţiilor de punere pe piaţă a unor plante, produse şi substanţe asimilate preparatelor stupefiante sau psihotrope, cât şi chemarea în instanţă a celor cinci firme care comercializează...
Buzău:Tânăr surprins de jandarmi cu etnobotanice în buzunar Un tânăr din Buzău a fost prins miercuri de jandarmi cu etnobotanice în buzunar în scara unui bloc.
Botoşani: Consiliul Local interzice vânzarea etnobotanicelor Comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Botoşani va fi interzisă, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local.
Buzău: Trei elevi care au fumat o ţigară cu etnobotanice au ajuns la spital Trei elevi din clasa a Xll-a la Liceul Alexandru Marghiloman din Buzău au ajuns miercuri la spital după ce au fumat o ţigară cu etnobotanice în curtea unităţii de învăţământ.
Buzău: Cinci tineri cercetaţi pentru trafic de etnobotanice şi droguri de risc O grupare formată din şase tineri din municipiul Buzău şi unul din Cluj, specializată în trafic de etnobotanice şi droguri de risc a fost vineri destructurată de procurorii DIICOT Buzău.