Cele mai citite
 


Marea Britanie: Gripa H1N1 a ucis 24 de persoane în trei luni
vineri, 24 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 24 de persoane, între care mai mulţi copii, au decedat în urma gripei H1N1 în Marea Britanie de la începutul lunii octombrie, a anunţat joi Agenţia britanică pentru sănătate (Health Protection Agency, HPA), potrivit AFP.
În total, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei luni din cauza gripei, dar numai 24 de decese sunt atribuite formal tulpinii H1N1, care a cauzat o alertă generală în lume anul trecut.

'Asistăm la o creştere a numărului consultaţiilor la medicii generalişti pentru cazuri de gripă, dar cifra se încadrează în valoarea medie în cazul unei gripe invernale', a spus profesorul Sally Davies, reprezentant interimar al medicilor pe lângă Ministerul britanic al Sănătăţii.

HPA le cere persoanelordin categoriile cu risc ridicat, mai ales femeilor însărcinate şi personalului din sănătate, să se vaccineze împotriva gripei, amintind că vaccinul distribuit în Marea Britanie cuprinde tulpina H1N1.

Gripa H1N1 est benignă, cu excepţia cazurilor populaţiei cu risc - femei însărcinate, persoane în vârstă, cardiaci, diabetici şi suferinzi de boli renale, hepatice şi pulmonare, persoane cu sistem imunitar deficient, mai notează AFP

Organizaţia mondială a sănătăţii a proclamat oficial la 10 august încheierea pandemiei de gripă H1N1, care a îngrijorat întreaga lume acum mai bine de un an, după care s-a dovedit a fi 'moderată' şi mai puţin devastatoare decât o simplă gripă sezonieră, adaugă sursa citată. Iarna trecută, cel puţin 411 persoane au murit din cauza virusului H1N1 în Marea Britanie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: Opt decese în urma infectării cu o tulpină a virusului gripal H1N1 Londra, 11 dec /Agerpres/ - Opt persoane şi-au pierdut viaţa în Marea Britanie, de la începutul lunii septembrie, în urma unor infecţii cu o tulpină a virusului gripal H1N1, a anunţat sâmbătă Agenţia pentru Apărarea Sănătăţii (Health Protection Agency - HPA), confirmând parţial informaţiile publicate...
Gripa H1N1 în Republica Cehă: 100 de morţi Două persoane atinse de gripa H1N1 au decedat în această săptămână în Republica Cehă, ceea ce sporeşte bilanţul la 100 de morţi, a anunţat marţi Laboratorul naţional de referinţă pentru această maladie, informează AFP.
Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1 Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.
Danemarca: Două decese din cauza gripei H1N1 Două persoane internate la terapie intensivă într-un spital danez de lângă Aarhus /centru/ au decedat de gripă H1N1, a anunţat marţi Consiliul naţional de sănătate publică, potrivit unui comunicat citat de AFP.
Mai multe cazuri mortale de gripă H1N1 în Columbia Trei cazuri mortale de gripă H1N1 au fost semnalate recent la Bogota, o epidemie legată de condiţiile climatice din capitala columbiană, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.