Cele mai citite
 


Cluj: Salonul de iarnă al medicilor, la Muzeul de Artă
vineri, 24 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40 de medici şi farmacişti din judeţul Cluj expun, timp de o lună, lucrări de artă la cea de-a 40-a ediţie a Salonului de iarnă al medicilor de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
Tablouri cu flori realizate într-o paletă coloristică vie, compoziţii abstracte în culori complementare tari, peisaje, naturi statice, portrete, fotografii ce redau expresii umane compun un univers eterogen, datorat marii diversităţi stilistice a autorilor lucrărilor.
Unele dintre lucrările expuse surprind prin execuţia de foarte bună calitate, precum buchetele de flori realizate cu mult talent de Georgeta Mutuleac, altele sunt interpretări ale operelor unor mari artişti, precum lucrarea semnată de Mona Lisa Pintilei reprezentând o fereastră deschisă, în genul lui Rene Magrite, alături de care se află cadranul unui ceas ce se topeşte peste muchia mesei, imagine preluată din celebra operă 'Persistenţa memoriei' de Salvador Dali.

Medicul Dorin Morar propune, în ''Puzzel'', un joc ''anatomic'' abstract, dominat de chipul unei femei clovn, Mircea Năstase, care combină, în culori puternice, tuşele lăsate de pensulă cu cele netede, lucrate cu spatula, surprinde cu o compoziţie de mari dimensiuni cu maci roşii. Bine lucrate sunt peisajele în tonuri de crem semnate de medicul Stelian Sabo, din Gherla, precum ''Iarnă la Fălcuşa -Sălaj'', sau ''Toamnă la Geaca - Cluj''.

Potrivit dr. Laura Poantă, care s-a ocupat de realizarea prezentei ediţii a Salonului, ''o parte dintre medicii plasticieni expozanţi vor fi prezenţi în primăvara anului 2011 la o expoziţie colectivă organizată la Londra de Institutul Cultural Român şi Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii, curatorul expoziţiei fiind medicul Vlad Schlezak, vicepreşedinte al Romanian Medical Society din Marea Britanie''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Lansarea albumului 'Salonul de iarnă al medicilor'', la Muzeul de Artă Muzeul de Artă a găzduit, miercuri, două evenimente deosebite - lansarea albumului 'Salonul de iarnă al medicilor - retrospectiva 1966-2009' şi vernisajul expoziţiei de sculptură şi desen a maestrului Eugen Gocan.
Cluj: Salonul de Iarnă al Medicilor, deschis la Muzeul de Artă Salonul de Iarnă al Medicilor, deschis marţi la Muzeul de Artă, prezintă o selecţie din lucrările a 40 de medici şi farmacişti care perseverează în domeniul artelor plastice, pasiunea pentru pictură şi profesiunea pentru care au optat întregind un univers existenţial marcat de creativitate.
Cluj: Orice tânăr cu sindromul Down are şansa unei vieţi mai bune (interviu) Vicepreşedintele Asociaţiei Down - Centrul Educaţional "Raluca" din cartierul Someşeni al municipiului Cluj-Napoca, Adriana Avram, a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre persoanele cu sindromul Down şi programele de viaţa activă pe care le derulează din 2010, cu un grup format din 12...
Cluj: Număr redus oameni fără adăpost aduşi pentru îngrijiri în spitale Unităţile sanitare din judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, în aceste zile cu temperaturi foarte scăzute, şi nu a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri cu persoane fără adăpost ori afectate de ger, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Cluj: Expoziţie de carte medicală din secolele XVI-XVIII, la BCU Valoroase lucrări de medicină, aparţinând atât unor autori antici, cât şi unora din epocile medievală şi renascentistă, dar editate pe parcursul secolelor XVI-XVIII, sunt prezentate publicului începând de marţi în expoziţia ''Pax Corporis'', organizată de Departamentul Colecţii Speciale al Bibliotecii...
Cluj: Copil de patru ani, decedat în urma unei septicemii, după un traumatism la picior netratat corespunzător Medicii Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca nu au reuşit să salveze viaţa unei fetiţe de doar patru ani, aduse în stare gravă, cu septicemie, din judeţul Bistriţa-Năsăud, micuţa suferind un stop cardio-respirator iresuscitabil, în timpul intervenţiei chirurgicale de înlăturare a unui hematom post...