Cele mai citite
 


Studiu: mâncarea de tip fast-food îi prosteşte pe copii
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Ce mancam?, Mama si copilul
 

Copiii care consumă prea multă mâncare de tip fast-food riscă să aibă un IQ scăzut şi performanţe slabe la şcoală, conform unui nou studiu, preluat de ziarul The Telegraph.

 

Studiul, realizat pe un eşantion de 5.500 de elevi de şcoală primară, a relevat că notele la teste au fost mai mici în cazul copiilor care au consumat alimente precum chipsuri sau hamburgeri de mai mult de trei ori pe săptămână.

Potrivit autorilor experimentului, cercetători din cadrul Universităţii Vanderbilt din Tennessee, SUA, scorurile obţinute de unii dintre aceşti elevi la citire şi matematică s-au situat cu 16% sub medie.

În total, elevii au obţinut scoruri între 58 şi 181 la testele de citire, scorul mediu fiind astfel de 141. Copiii care au mâncat alimente fast-food de patru sau şase ori pe săptămână au obţinut cu şapte puncte sub medie.

Cei care au consumat astfel de mâncare zilnic s-au situat cu 16 puncte sub medie, în timp ce copiii au care mâncat alimente nesănătoase de trei ori pe zi au coborât cu 19 puncte.

O tendinţă similară s-a observat şi la testele de matematică.

Dr. Kerri Tobin, şeful echipei de cercetători, a declarat că studiul a demonstrat „o relaţie semnificativă între consumul crescut de alimente fast-food şi rezultatele slabe la învăţătură”. AGERPRES/(Daniel Duncă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experiment medical în SUA: mănânci la fast-food şi câştigi - kilograme şi bani Un grup de cercetători de la Şcoala de medicină a Universităţii Washington din St.Louis au lansat o ofertă mai puţin obişnuită: se caută persoane dispuse să se îngraşe consumând suplimentar în fiecare zi un meniu de fast-food de 1000 de calorii, timp de trei luni. Amatorii primesc şi bani pentru aceasta...
Dieta nou nascutilor asociata cu IQ ridicat Un studiu efectuat de Universitatea Adelaide si publicat in revista Science Daily din 7 august 2012 a aratat ca bebelusii hraniti sanatos vor avea un IQ mai ridicat decat cei cu diete nerecomandate.
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
SUA: Cine vrea să mănânce sănătos plăteşte mai mult Consumul de alimente sănătoase poate creşte cu aproape 10% suma cheltuită în medie de americani pe mâncare, relevă un studiu citat joi de agenţia Reuters.
O dietă bogată în alimente prăjite creşte riscul de boli cardiovasculare (studiu) Adepţii unui regim bogat în alimente prăjite şi mezeluri, însoţite de băuturi dulci, prezintă un risc cu 56% mai mare să dezvolte boli cardiovasculare în comparaţie cu cei care optează pentru alte diete, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Circulation', editată de American Heart Association...
Iata ce se intampla cand ii citesti unui copil Peste 60 % dintre familiile cu venituri peste medie obisnuiesc sa citeasca copiilor lor de cand se nasc si pana la varsta de 5 ani, comparativ cu doar 33 % dintre familiile care traiesc sub nivelul unui venit minim.