Cele mai citite
 


Portocalele, mai bune decât comprimatele de vitamina C
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 23 dec/Agerpres/ - Comprimatele de vitamina C şi alte suplimente alimentare nu se pot compara cu valenţele portocalei, susţin unii nutriţionişti americani, explicând că pastilele nu pot înlocui amestecul unic de antioxidanţi din fructe, potrivit ultimului număr al revistei Journal of Food Science.
Comprimatele de vitamina C şi portocalele sunt mai eficiente împreună decât administrate separat, este de părere o echipă de cercetători de la Universitatea Brigham Young din Utah.

După cum au constatat experţii, antioxidanţii sunt utilizaţi de plante pentru a se proteja împotriva atacurilor biologice şi de uscare.

Este cunoscut faptul că antioxidanţii încetinesc procesul de îmbătrânire şi pot proteja organismul uman împotriva cancerului, precum şi sistemul cardiovascular de diferite afecţiuni.

Expertul în nutriţie Tory Parker subliniază şi el avantajele fructelor de portocală faţă de comprimatele de vitamina C. 'La mijloc este amestecul special de ingrediente', spune el.

În cadrul studiului menţionat, cercetătorii au verificat 'sinergia' compuşilor fenolici din portocale. Aceşti compuşi biochimici sunt în mod tradiţional asociaţi cu proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Antioxidanţii ar putea favoriza avansarea melanomului (studiu) Meniţi să îmbunătăţească sănătatea celulelor şi să întârzie îmbătrânirea, antioxidanţii ar putea avea un efect negativ asupra melanomului, cel mai ucigător cancer de piele, facilitând propagarea metastazelor, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică Nature şi preluat de AFP.
Suplimentele de vitamine scurtează viaţa (experţi) Eventualele beneficii şi prejudicii pentru sănătate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp. Unii experţi consideră că produsele alimentare din zilele noastre nu ne pot furniza cantitatea necesară de oligoelemente şi se impune consumul unor suplimente de vitamine în...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Rodiile Rodia (Punica granatum), cu o concentraţie mare de antioxidanţi, este unul dintre fructele care trebuie consumat cât mai des, în special, în sezonul rece.
Alimentaţia bazată pe antioxidanţi asigură starea de bine a organismului Antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie, arată un studiu furnizat de o firmă importatoare de cafea.
Fructul baobabului conţine de şase ori mai multă vitamina C decât portocala O importantă marcă de cereale se pregăteşte să comercializeze snacksuri pe bază de fructe de baobab. Acestea conţin o cantitate de vitamina C de şase ori mai mare decât portocalele, putând deveni un aliment miraculos, scrie 20minutes.ch.