Cele mai citite
 


Gripa A a reapărut într-o provincie din Ecuador, cu trei cazuri confirmate şi 184 posibile
vineri, 24 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Quito, 24 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare ecuadoriene au emis o avertizare referitoare la apariţia a trei cazuri confirmate de gripă A şi alte 184 posibile în provincia Imbabura, din nordul andin al ţării, după cum a informat vineri televiziunea publică Ecuador-TV, citată de Efe.
Yolanda Checa, directorul Spitalului San Vicente de Paul din Ibarra (capitala provinciei), a semnalat că 'nu este vorba de un nou atac' al bolii, care a dus la moartea a circa 200 de persoane în Ecuador, între 2009 şi luna mai a acestui an.

Cazurile confirmate 'sunt izolate', a adăugat Checa, care a cerut ca populaţia să respecte măsurile de prevenţie sanitară, în condiţiile prezenţei virusului gripal.

Autorităţile ţării au anunţat că sunt pregătite să facă faţă 'gripei A', o afecţiune care are deja caracter sezonier.

Anotimpul rece din Ecuador reprezintă unul dintre factorii care au favorizat reapariţia bolii, potrivit personalului sanitar.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: 16 cazuri confirmate de gripă de la începutul sezonului; trei pacienţi au decedat Un nou caz de gripă a fost confirmat săptămâna trecută în judeţul Sibiu, acesta fiind al 16-lea de la începutul sezonului, iar trei pacienţi au decedat, a anunţat joi, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Sibiu: Trei cazuri confirmate de gripă; evoluţia pacienţilor este bună Trei cazuri de gripă au fost confirmate în judeţul Sibiu, fiind vorba de un copil de 10 ani şi două femei, de 26 respectiv 36 de ani, toţi trei pacienţii având o evoluţie bună, conform unui comunicat remis miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului.
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Olt: Un angajat al Spitalului Judeţean şi patru pensionari, ultimele cazuri confirmate de gripă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit, miercuri, confirmarea diagnosticului de gripă, în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino Bucureşti, pentru încă cinci pacienţi. Aceştia s-au prezentat săptămâna trecută la medic având simptome specifice bolii.
Călăraşi: Zece noi cazuri confirmate de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 15 dec /Agerpres/ - Zece noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Două noi cazuri confirmate de gripă cu virus A/H1N1 Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate, luni, fiind vorba de doi adulţi din municipiul Călăraşi, a declarat pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.