Cele mai citite
 


Bugetele Dezvoltării şi Agriculturii, suplimentate cu aproape 200 de milioane de lei
joi, 23 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 23 dec /Agerpres/ - Guvernul a decis, joi, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) cu 107 milioane de lei şi a bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu 90 de milioane de lei, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Executivului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, banii pentru Agricultură sunt destinaţi plăţii subvenţiilor la credite acordate agricultorilor.

În cazul MDRT, cei 90 de milioane de lei sunt pentru plata datoriilor către firmele cu care lucrează ministerul la reabilitarea infrastructurii drumurilor şi la introducerea reţelelor de apă şi canalizare.

'Datoriile noastre sunt foarte mari, am spus de câte ori am avut ocazia că avem lucrări începute, în ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor, de aproximativ un miliard de euro şi un buget în 2011 de aproximativ 50 de milioane', a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Tot pentru plata unor arierate, mai multe ministere au primit bani de la Fondul de rezervă, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Astfel, bugetul ministerului Transporturilor a fost suplimentat cu 90 de milioane de lei pentru plata obligaţiilor restante al căror termen de plată depăşeşte 90 de zile.

Şi bugetele Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) vor fi suplimentate cu câte 15 milioane de lei, pentru plata închirierii spaţiilor şi circuitelor datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor, pentru radiorelee.

Totodată, Ministerul Comunicaţiilor primeşte 6 milioane de lei pentru plata arieratelor din cadrul programului trecerea României la guvernarea electronică.

Guvernul a mai alocat 500.000 de lei, prin bugetul Ministerului Muncii, pentru cheltuieli privind finalizarea construcţiei şi amenajării unui centru social din municipiul Piatra-Neamţ.

Centrul adăposteşte persoane vârstnice fără susţinători legali, bătrâni care necesită supraveghere, asistare şi tratament, a menţionat Ioana Muntean.

Alţi 42,79 milioane de lei au mai fost alocaţi de Guvern Ministerului Sănătăţii. Potrivit ministrului Cseke Attila, 32 de milioane de lei vor fi utilizaţi pentru a plăti anumite activităţi din Programul Naţional de Sănătate, iar restul pentru investiţiile de reabilitare efectuate de-a lungul anului, pentru care nu mai există acoperire bugetară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Vâlcea: Verificarea instalaţiilor electrice la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnic Consiliul Judeţean Vâlcea a anunţat că a început verificarea instalaţiilor electrice, de alimentare cu apă, canalizare şi incendiu la Spitalul de Obstetrică - Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu: Promisiunile pe termen scurt au fost îndeplinite, cele pe 4 ani sunt demarate(interviu) La un an de la alegerile locale, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre setul de proiecte cu care s-a prezentat în faţa electoratului şi a câştigat votul a aproape 60.000 de timişoreni şi despre stadiul realizării lor. Primăria Municipiului...