Cele mai citite
 


Pristina cere să nu se adopte raportul referitor la presupusul trafic de organe
duminică, 26 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele kosovar interimar Jakup Krasniqi a cerut vineri membrilor Consiliului Europei să nu adopte ca document oficial un raport care semnalează o legătură între premierul kosovar Hashim Thaci şi traficul de organe, potrivit AFP.
'Acuzaţii oribile conţinute în acest raport vizează îngreunarea recunoaşterii internaţionale a Republicii Kosovo şi slăbirea guvernului kosovar în dialogul viitor cu Serbia', declară Krasniqi într-un comunicat.

Într-o scrisoare adresată statelor membre ale Consiliului Europei şi citată în comunicat, Jakup Krasniqi le cere 'sprijinul prin refuzarea adoptării acestui raport ca un document oficial' al instituţiei europene.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), care a cerut acest raport, este chemată să se pronunţe la sfârşitul lunii ianuarie asupra documentului întocmit de parlamentarul Dick Marty, care semnalează un presupus trafic de organe prelevate de la prizonieri la sfârşitul anilor '90.

Potrivit parlamentarului, majoritatea victimelor erau prizonieri sârbi deţinuţi în tabere ale Armatei de Eliberare din Kosovo (UCK) în Albania.

Hashim Thaci a respins acest raport, considerându-l 'scandalos', compus din 'minciuni'.

Kosovo şi toate instituţiile sale sunt deschise oricărei anchete în acest caz, adaugă Krasniqi în comunicatul său.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trafic de organe în Kosovo: Consiliul Europei, favorabil unei anchete independente Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Elveţianul Dick Marty a acuzat marţi un grup apropiat de premierul kosovar Hashim Thaci de organizarea traficului de organe prelevate din cadavrele prizonierilor sârbi la sfârşitul anilor '90, într-un raport prezentat Consiliului Europei (CoE), relatează AFP.
Trafic de organe în Kosovo: Serbia vrea o anchetă internaţională mandatată de ONU New York /Naţiunile Unite/, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul sârb al afacerilor externe Vuk Jeremic a cerut miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU crearea unei comisii de anchetă privind acuzaţiile de trafic de organe în care ar fi fost implicaţi înalţi responsabili din Kosovo.
Trafic de organe: Vor rămâne 'răni deschise' în Kosovo dacă nu aflăm adevărul (Thorbjorn Jagland) Acuzaţiile cu privire la traficul de organe din Kosovo sunt 'foarte serioase' şi 'nu pot rămâne fără răspuns', declară secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un interviu apărut joi în cotidianul spaniol El Pais.
Trafic de organe în Kosovo: TPI a făcut greşeala de a distruge dovezi, afirmă Dick Marty Strasbourg/Belgrad, 27 ian /Agerpres/ - Tribunalul Penal Internaţional /TPI/ pentru fosta Iugoslavie a făcut 'greşeala' de a distruge 'dovezi' în cursul unei anchete desfăşurate în 2004 la un sit suspect din Albania, a indicat parlamentarul elveţian Dick Marty, autorul unui raport privind un presupus...
Trafic de organe: Patriarhul sârb critică 'tăcerea' comunităţii internaţionale Belgrad, 5 ian /Agerpres/ - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a criticat miercuri comunitatea internaţională pentru 'tăcerea sa complice' în cazul presupusului trafic de organe prelevate de la prizonieri sârbi în timpul şi după conflictul din 1998-1999 din Kosovo, informează AFP.
Trafic de organe: A fost arestat 'Doctorul Frankenstein' turc Un medic turc căutat pentru presupusa sa implicare în traficul de organe în Kosovo şi supranumit 'Doctor Frankenstein' a fost arestat la Istanbul, relatează miercuri media turce, monitorizate de AFP.