Cele mai citite
 


Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului
duminică, 26 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Ioan, a precizat că printre cele mai grave cazuri au fost cinci victime ale unui accident rutier, cinci intoxicaţii cu produse etnobotanice, două situaţii de comă etilică şi două tentative de sinucidere.
De asemenea, la UPU au venit persoane cu plăgi, arsuri, alergii alimentare, afecţiuni digestive şi cardiace. Cinci persoane au ajuns la Urgenţă cu entorse şi luxaţii după ce au alunecat pe zăpadă sau pe scări în timp ce au fost la colindat.
'Nu a lipsit 'cadoul' de la Moş Crăciun reprezentat de un pacient de 37 de ani ce a ajuns în UPU ameninţând că se sinucide în semn de protest faţă de condiţiile socio-economice precare şi posibilele?desfiinţări de spitale din Iaşi. Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor să crească în aceste zile din cauza exceselor alimentare şi etanolice, accidentelor casnice, precum şi din cauza orientării preponderente spre 'Sf Ioan' a cazurilor urgente din judeţele Moldovei', a declarat dr. Ciuhodaru.
Printre multiplele cazuri rezolvate în ultima gardă, cei aflaţi în?UPU au prins puţin din atmosfera sărbătorii atunci când un grup de foşti pacienţi ai Spitalului de Urgenţe i-au colindat pe medici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Tot mai mulţi oameni ai străzii îşi caută adăpostul în spitale, din cauza gerului Iaşi, 17 dec /Agerpres/ - Oamenii fără locuinţe ajung în număr tot mai mare la spitalele ieşene solicitând asistenţă medicală, o mâncare caldă şi un pat unde să se odihnească, în această perioadă extrem de friguroasă, informează corespondentul AGERPRES.
Iaşi: Şase studenţi au început anul universitar pe patul de spital Un număr de şase studenţi au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, în prima zi de deschidere a anului universitar 2010-2011, printre aceştia fiind şi doi tineri din oraşul Târgu-Frumos, victime ale unui accident rutier care a avut loc în dreptul localităţii Leţcani.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...