Cele mai citite
 


Disputa cu rudele, mai periculoasă decât cea cu vecinii
joi, 27 decembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Au, ma doare!, Afectiunile inimii
 

Disputele cu rudele cresc riscul de apariţie a anginei pectorale, susţin cercetători de la Universitatea din Copenhaga, care avertizează de asemenea că situaţia se agravează atunci când există probleme în relaţii cu copiii sau cei dragi, relatează sâmbătă Reuters, citând un articol apărut în ediţia de vineri a publicaţiei The Daily Mail.

În schimb, o relaţie tensionată cu vecinii nu dăunează atât de mult inimii, conform aceloraşi oameni de ştiinţă. Oamenii de ştiinţă explică această situaţie prin faptul în timpul unei comunicări tensionate cu rudele creşte nivelul de stres, dar un rol îl au şi particularităţile caracterului individual.

Printre simptomele anginei pectorale se remarcă durerea sau disconfortul în piept. Adesea, angina are drept cauză boli cardiace coronariene.

În total, la studiu au participat peste 4.500 de bărbaţi şi femei din Danemarca, care nu aveau niciun fel de simptome ale bolilor cardiovasculare în momentul începerii experimentului. Participanţii la studiu au fost împărţiţi în două grupe. Unii la începutul experimentului aveau 40 de ani, alţii - 50. Starea lor generală a fost monitorizată timp de şase ani. Voluntarii au fost rugaţi să răspundă la întrebări despre starea lor de sănătate şi relaţiile personale.

S-a constatat că reproşurile partenerei /partenerului/ au accentuat de patru ori riscul de angină pectorală, în timp ce problemele cu copii şi rudele - mai mult de două ori.

Aproximativ 9% din persoanele incluse în experiment au dezvoltat angină pectorală în cei şase ani de experiment. Sexul acestora nu a fost considerat relevant pentru studiul respectiv.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Angina pectorala tratata homeopat Angina pectorala este cea mai frecvent intalnita forma de debut a cardiopatiei ischemice. Ea se poate manifesta prin durere in zona anterioara toracelui (in drepul inimi) sau a sternului, dar si prin alt echivalent clinic: dispnee anxioasa (greutate in respiratie ),disconfort, tulburari de ritm...
Angina pectorala Angina pectorala este principala cauza a durerilor toracice dupa varsta de 35-40 de ani. Angina pectorala este una din formele de manifestare a cardiopatiei ischemice dureroase alaturi de angina instabila si infarctul miocardic.
Poluarea ar antrena o mortalitate sporită după un accident cardiac /studiu/ Expunerea la poluarea din aer ar antrena o mortalitate sporită pentru persoanele care au suferit un infarct miocardic sau un atac de angină pectorală, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista European Heart Journal, relatează AFP.
Nivelul de colesterol trebuie urmărit din jurul vârstei de 35 de ani (studiu) Bolile cardiovasculare sunt provocate în principal de depozitele de colesterol de pe pereţii arterelor, iar un studiu realizat recent de cercetători americani şi publicat în revista Circulation arată că un nivel uşor ridicat al colesterolului între 35 şi 55 de ani creşte semnificativ riscul de infarct...
Riscul dezvoltării de boli cardiovasculare după 55 de ani diferă în funcţie de sex (studiu) Riscul de a dezvolta anumite boli cardiace diferă în funcţie de sex - este concluzia unui studiu realizat de cercetători olandezi de la Universitatea din Rotterdam, care subliniază cât este de important să se ţină cont de aceste diferenţe în prevenirea, observarea şi tratarea maladiilor cardiovasculare...
Oamenii scunzi par a avea o inimă mai slabă Oamenii scunzi ar prezenta un risc de o dată şi jumătate mai mare să se îmbolnăvească de boli cardiace şi să moară prematur decât cei înalţi, arată un studiu publicat miercuri, care a vizat trei milioane de persoane, relatează AFP.