Cele mai citite
 


“Sentimentul de eşec” al copilul şi cum poate fi transformat într-o lecţie de succes
marţi, 9 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie
 

Unul dintre momentele dificile pentru un părinte este atunci când îşi vede copilul dezamăgit de o mică problemă întâmpinată la joacă, la şcoală sau chiar acasă, toate acestea tranformându-se chiar şi în mintea unui copil, într-un sentiment de nereuşită, de eşec.

Eşecul poate fi transformat într-o experienţă educativă, îmbunătăţind capacitatea viitoare a copilul de a face faţă diferitelor situaţii dificile. Copilul, depinzând bineînţeles şi de vârsta la care se află, poate fi învăţat sa trateze sentimentele de supărare, nelinişte, tristeţe într-o manieră pozitivă. Prin încercări şi nereuşite, prin reîncercări transformate în reuşite, copii pot învăţa despre răbdare, perseverenţă, voinţă şi mândria de a reuşi.

Cum pot învăţa copii din experienţele nereuşite :
·         Dă-i ocazia copilului tău să îşi exprime sentimentele de fiecare dată când este supărat sau neliniştit.
·         Ascultă de fiecare dată motivele din spatele supărării sale - poţi găsi astfel metode de rezolvare a problemei chiar din explicaţiile sale.
·         Copilul nu trebuie încărcat cu sarcini ce îi pot depăşi capacităţile specifice vârstei - nu este o tragedie dacă la câţiva anişori nu poate face adunări.
·         Efortul şi atitudinea copilului în anumite sarcini pe care le are de îndeplinit sunt la fel de importante ca şi succesul . Laudă-l pentru acestea la fel cum îl lauzi şi pentru succes.
·         Arată-i copilului că îl iubeşti şi apreciezi la fel de mult şi atunci când are rezultate bune dar şi în cazul rezultatelor mai puţin bune sau chiar nereuşite.
·         Vorbeşte-i copilului tău despre calităţile şi abilităţile pe care observi că le are - îl va face să fie încrezător în forţele proprii.
·         Copiii învaţă din comportamentul părinţilor. De aceea, este important să vă controlaţi manifestările în faţa copilului, pentru a-i da un exemplu pozitiv de reacţie în faţa diverselor situaţii.
 
Info Line 0800 800 599 (apel gratuit din orice reţea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
De ce apare depresia postnatala si cum scapam de ea Depresia postnatala este o conditie medicala care afecteaza pana la 15% dintre femei in primul an de la nastere. Un dezechilibru poate aparea atat in cazul unui avort spontan, cat si in cazul nasterii normale, a nasterii cu fat mort sau a adoptiei. Simptomele depresiei postpartum vin pe nepregatite...
Schimb de experienţă între psihiatrii din Iaşi şi Bălţi, Republica Moldova Un grup de cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi se află la Iaşi pentru a efectua un schimb de experienţă, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu.
Nestle intenţionează să folosească experienţa cu piloţii avionului Solar Impulse 2 la elaborarea unei nutriţii adecvate vârstnicilor Proiectul Solar Impulse 2 a ajuns marţi la final, iar gigantul elveţian în domeniul alimentaţiei Nestle intenţionează să folosească experienţa cu piloţii pentru a o aplica nutriţiei persoanelor vârstnice, relatează marţi AFP.
Ce investigatii trebuie sa faci in cazul relatiilor sexuale neprotejate O aventura de o noapte nu mai este de mult un subiect tabu, ci este unanim acceptat ca se poate intampla, fara a avea mustrari de constiinta ulterioare. Intre 50-72% dintre persoane afirma acest lucru, mai ales in contextul cand retelele sociale se sufoca de hormonii emisi de emoji, „luand fata”...