Cele mai citite
 


Iaşi: Un elev a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un elev din Iaşi a fost adus, luni, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce timp de trei zile a consumat plante etnobotanice.
'Pacientul, în vârstă de 18 ani, a fost preluat rapid în UPU, acuzând cefalee, vertij, dureri precordiale, dispnee, vărsături, agitaţie extremă şi mers titubant. El a necesitat măsuri de depurare a toxicului, resuscitare respiratorie şi volemică, tratament simptomatic şi va rămâne internat la Toxicologie unde va beneficia simultan de suport psihologic.
Pacientul a declarat că a prizat şi?fumat etnobotanice pe care le-a achiziţionat de la un magazin din Iaşi', a declarat, luni, dr Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.
Conform acestuia, când starea clinică se va ameliora, adolescentul va necesita tratament suplimentar în clinica de drogodependenţi.
Acesta este al treilea caz ce va necesita un astfel de tratament, din cele nouă ajunse în perioada Crăciunului la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf Ioan'.
În luna decembrie, consilierii locali au decis în unanimitate că 'magazinele de vise' nu pot funcţiona la distanţe mai mici de 3,5 kilometri de şcoli, licee, alte instituţii publice, precum şi parcuri, gări, autogări, sălaşe de cult etc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.