Cele mai citite
 


Cel puţin 30 de minute de mers în ritm alert pe zi ne ajută să fim sănătoşi
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mersul energic şi plimbările în ritm alert au beneficii similare cu cele ale joggingului, potrivit lui Ingo Froboese, profesor la Centrul de Sănătate al Universităţii germane de sport de la Koln, citat de agenţia DPA.
Aceasta a fost concluzia unui studiu ştiinţific efectuat de universitate, a spus el, adăugând că este necesară o viteză de mers cuprinsă între 4,5 şi 6 kilometri pe oră. 'Acest tip de exerciţiu este mai ales recomandat începătorilor, întrucât nu este deosebit de solicitant şi pune un stres optim pe încheieturi şi structura osoasă', a explicat Froboese.
El a afirmat că mersul pe jos întăreşte sistemul cardiovascular, creşte capacitatea plămânilor, scade nivelul lipidelor din sânge şi sporeşte starea de sănătate generală.
'Treizeci de minute de mers susţinut seara te ajută să te menţii în formă multă vreme', a precizat cercetătorul. 'Dar şi cei care merg mai mult în timpul zilei fac ceva. Trei plimbări de cel puţin 10 minute fiecare, împărţite pe parcursul zilei, îmbunătăţesc funcţionarea inimii şi circulaţia şi ajută împotriva multor boli', a subliniat el. Ideal, pentru protejarea sănătăţii o persoană ar trebui să facă 10.000 de paşi zilnic, a conchis Froboese.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prea mult jogging este dăunător pentru sănătate (studiu) Cercetători danezi recomandă practicarea regulată a unei activităţi fizice, dar 'fără a abuza' pentru că prea mult jogging se poate dovedi la fel de dăunător pentru sănătate ca şi lipsa de mişcare, se arată într-un studiu apărut în Journal of American College of Cardiology şi menţionat de lefigaro.fr...
Decesul partenerului de viaţă poate provoca tulburări de ritm cardiac (studiu) Riscul unor tulburări de ritm cardiac, îndeosebi de fibrilaţie atrială, creşte după decesul partenerului de viaţă, arată un studiu realizat recent de cercetători danezi şi preluat de pourquoidocteur.fr.
Coşmarurile şi halucinaţiile nocture pot oferi indicii despre starea de sănătate a unei persoane Coşmarurile şi halucinaţiile nocturne pot oferi indicii importante despre starea de sănătate a unei persoane, unele din cauzele acestora fiind legate de o serie de tulburări cardiace sau provocate de administrarea unor medicamente, relatează miercuri portalul www.topsante.fr.
Alergarea timp de cinci minute pe zi prelungeşte viaţa cu aproximativ trei ani (studiu) Persoanele care aleargă cel puţin cinci minute pe zi îşi reduc riscul de deces prematur cu aproape o treime şi îşi prelungesc viaţa cu aproximativ trei ani, relevă un nou studiu publicat în Statele Unite ale Americii. Cercetătorii au examinat obiceiurile de a face sport a peste 55.000 de adulţi din regiunea...
SUA: Mai puţin de 50% dintre adulţi au o activitate fizică suficientă Mai puţin de jumătate dintre adulţii din SUA au o activitate fizică suficientă pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate, potrivit unui studiu al Centrelor federale de control şi prevenţie a maladiilor /CDC/ publicat marţi şi preluat de AFP.
Chiar şi 3.000 de paşi pe zi sunt benefici pentru sănătate, dar trebuie făcuţi în ritm alert (studiu) În timp ce fenomenul ''10.000 de paşi pe zi'' a luat amploare şi această limită a devenit una foarte populară, oamenii de ştiinţă sugerează că şi o limită mai mică, dar efectuată la intensitate moderată sau mai mare, are beneficii pentru sănătate. ''Orice activitate fizică este mai bună decât deloc,...