Cele mai citite
 


Antrenarea muşchilor spatelui reduce problemele coloanei
marţi, 28 decembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Coloana vertebrală este menţinută stabilă de un sistem complex de muşchi, ligamente şi încheieturi care lucrează împreună pentru a oferi suport. Când aceşti muşchi sunt bine tonifiaţi, spatele este bine susţinut şi bine protejat. În caz contrar, ne putem aştepta la probleme de spate în viitorul apropiat, scrie luni agenţia DPA.
'Muşchi puternici, bine tonifiaţi acţionează ca un scut protector pentru spatele dumneavoastră', a explicat profesorul Bernhard Allmann, de la Academia BSA din Saarbruecken, o instituţie de învăţământ superior germană specializată în probleme ce ţin de sănătate şi prevenţia îmbolnăvirii. Un studiu la care au participat 565 de pacienţi suferinzi de probleme de spate cronice mai vechi de şase luni a arătat că antrenarea muşchilor vizaţi dă roade.
'Una dintre cele mai importante unelte în prevenirea şi tratamentul pentru afecţiunile de spate este un program de antrenament de forţă pentru muşchii care susţin coloana', a spus el. Experţii sportivi le recomandă începătorilor să facă sesiuni de antrenament de maxim 45 de minute de trei sau patru ori pe săptămână. Fiecare şedinţă ar trebui să conţină între şase şi 12 exerciţii.
'Concentraţi-vă pe un program de antrenament care să menţină un echilibru între variaţie şi intensitate. Şedinţa de antrenament ar trebui să fie supravegheată de un antrenor de fitness calificat', a subliniat Allmann.
Notare
Comentarii
de lucia calciu
un program de gimnastica bine ales face adevarate minuni. Eu am dubla hernie de disc si deja dupa 3 luni de gimnastica, pot sa-mi leg sireturile la pantofi, pot sa iau de jos un obiect pe care l-am scapat din greseala. Dupa 2 saptamani de kinetoterapie la un centru specializat, am inceput singura programul Williams si vad ca functioneaza, chiar daca durerile de spate inca persista
Sa vedem ce ne aduce viitorul, poate scap de operatie

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Statul pe scaun la birou pentru o lunga perioada iti scurteaza viata Conform unui studiu publicat in 2014, peste jumatate din romani folosesc internetul, iar majoritatea celor care lucreaza la birou petrec 7-8 ore pe zi la calculator. Indiferent de motivele pentru care stau mult pe scaun, mii de oameni viziteaza anual spitalul din cauza durerilor de spate. Ceea...
Durerile de spate s-ar putea trata cu antibiotice (studiu) În anumite situaţii, administrarea de antibiotice calmează considerabil lombalgia cronică. "Este un studiu uimitor, dar convingător", scrie Le Figaro.
Patinaj artistic: Evgheni Pluşenko va fi operat la coloana vertebrală şi va rata Mondialele din acest an Cunoscutul patinator rus Evgheni Pluşenko urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală care îl va face să rateze participarea la Campionatele Mondiale din Canada, informează Associated Press.
Coloana vertebrala - limba engleza Afla care este anatomia si functia corpilor vertebrali.
Pot astmul si bolile de inima sa fie cauzate in parte de probleme cervicale? Daca va uitati in jurul vostru veti observa ca toate fiintele vii prezinta forme curbate. Corpul uman nu este o exceptie. Privit dintr-o parte, corpul uman prezinta trei mari zone curbate: zona cervicala, spatele si zona lombara.
TOP 5 TERAPII SPA D’OR VOYAGE J´ADORE / VOYAGE J´ADORE TANDEM Imagineaza-ti o camera inalta, pariziana, cu fotolii Art Nouveau, trandafiri bej, lampi de cristal si vedere catre Biserica Neagra din Brasov.