Cele mai citite
 


Iaşi: Crăciun cu multe solicitări pentru medici şi pompieri
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de persoane au avut nevoie, în ultimele două zile, de tratament de urgenţă în Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic 'Sfântul Ioan' din Iaşi, iar alte zeci de persoane au primit sprijinul angajaţilor SMURD.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) a declarat, luni, că în primele două zile de Crăciun, personalul medical a acordat 220 de îngrijiri de specialitate. Printre cei care au primit asistenţă medicală s-au aflat şi zece cetăţeni străini, unul dintre aceştia fiind victimă a unui accident rutier care a avut loc în apropiere de Sculeni.
Conform sursei citate, un sfert dintre pacienţi au fost transportaţi la spital cu ambulanţa, iar unul din cinci a rămas internat în clinicile Spitalului Sf Ioan.
De asemenea, cei de la SMURD au efectuat 22 de intervenţii.
La rândul lor, angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care au lucrat în zilele de Crăciun au fost nevoiţi să stingă incendii provocate de jarul din sobă sau cablurile electrice neizolate corespunzător.
Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, lt. Silvia Spiridon, a declarat că pompierii de la Detaşamentul I au fost solicitaţi să intervină la un bloc din cartierul Păcurari pentru deblocarea din lift a cinci colindători, în timp ce un alt echipaj a trebuit să se deplaseze în cartierul Tătăraşi pentru deblocarea unei persoane din balcon.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Iaşi: Exerciţiu comun româno-moldovean în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la...
ISU Suceava a avut în 10,7 solicitări pe zi, dintre care 6,6 cazuri SMURD - în 2011 Pe parcursul anului 2011, structurile subordonate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au avut, în medie, 10,7 solicitări pentru situaţii de urgenţă, respectiv 3.904, numărul acestora crescând cu 67,70%, comparativ cu anul 2010, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns...
Raed Arafat: Avem un plan integrat cu MAI pentru finala Europa League Există un plan integrat împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Inspectoratul General pentru Aviaţie, Ambulanţă şi SMURD pentru a asigura asistenţa medicală la finala Europa League, a declarat luni pentru AGERPRES subsecretarul de stat în...