Cele mai citite
 


Anchetă în cazul a doi jurnalişti ruşi de opoziţie, otrăviţi cu mercur la Berlin
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parchetul din Berlin a declanşat o anchetă în legătură cu un presupus caz de otrăvire a doi ziarişti ruşi de opoziţie - soţii Viktor şi Marina Kalaşnikov, în prezent rezidenţi germani - relatează luni Der Spiegel, cu referire la un articol din revista FOCUS.
Cu câteva săptămâni în urmă, medicii de la spitalul Charite din Berlin au descoperit în probele de sânge prelevate celor doi soţi un nivel crescut de mercur, care depăşeşte de 25 de ori cantitatea maximă admisă.
Ancheta este condusă de departamentul din poliţie care se ocupă cu crimele comise din motive politice, specifică Der Spiegel.
Potrivit presei germane, fostul colonel KGB Viktor Kalaşnikov, analist militar, a activat în epocă în cadrul echipei defunctului preşedinte rus Boris Elţîn, apoi a lucrat la una din companiile petroliere din Rusia. După venirea la putere a lui Vladimir Putin, Kalaşnikov a rupt orice relaţie cu Kremlinul şi de atunci activează, împreună cu soţia sa, ca jurnalist independent. În articolele lor, cei doi soţi au criticat dur politica Rusiei în Caucaz, în special în Cecenia.
Conform Der Spiegel, soţii Kalaşnikov nu au niciun dubiu că serviciile secrete ruse au încercat să-i otrăvească, la fel ca pe fostul agent FSB, Aleksandr Litvinenko, în 2006 la Londra. Acesta din urmă a ingurgitat o doză mortală de poloniu radioactiv, pe care a băut-o la un loc cu un ceai servit în compania a doi foşti amici ai săi din serviciile secrete ruse.
La mijlocul lunii decembrie, Viktor Kalaşnikov a relatat pentru ziarul Tagesspiegel despre înrăutăţirea stării sale de sănătate. Jurnalistul se plângea de greaţă, ameţeli şi 'hipertensiune arterială anormală'. El se temea că i-ar putea ceda rinichii sau că ar putea avea un atac cerebral.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Satu Mare: Anchetă la şcoala din Negreşti Oaş, unde 11 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare a demarat o anchetă la Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron din Negreşti Oaş, după ce 11 copii au ajuns la urgenţe cu toxiinfecţie alimentară, a anunţat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, inspectorul general Călin Durla.
Bistriţa-Năsăud: Anchetă în cazul unui bebeluş de o lună, care a murit în urma unei pneumonii Poliţiştii bistriţeni au deschis o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de o lună, care a murit în locuinţa părinţilor săi, din localitatea Sângeorzu Nou, comuna Lechinţa din judeţul Bistriţa-Năsăud. Copilul suferea de pneumonie, însă părinţii nu l-au dus la medic pentru a fi tratat.
Anchetă IPJ după ce o adolescentă operată la Vaslui şi trimisă în comă la un spital din Iaşi a murit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul unei minore în vârstă de 15 ani care a decedat într-un spital din Iaşi.
Constanţa: Anchetă în cazul unui copil de 10 ani găsit mort în casă Un băiat de 10 ani a fost găsit mort de către părinţi în baia locuinţei din localitatea constănţeană Lumina, poliţiştii deschizând în acest caz dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.
Vaslui: Anchetă în cazul morţii unei bătrâne, după ce medicii ar fi uitat la operaţie un pansament Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) a demarat o anchetă în cazul morţii unei femei în vârstă de 80 de ani, din comuna vasluiană Tutova, supusă unor intervenţii chirurgicale la Spitalul Municipal de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad.