Cele mai citite
 


Prietenul tinerei de 28 de ani din SUA a fost internat la Institutul ''Matei Balş''
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Dintre cele 35 de persoane cu care tânăra de 28 de ani, infectată cu virusul noii gripe, a venit în contact în 30 mai, la o petrecere, 22 au fost identificate şi se află sub supraveghere permanentă a stării de sănătate. Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă simptome de boală.

Din cei 6 contacţi apropiaţi (familie, rude), prietenul fetei (28 de ani), prezintă simptome de boală şi i s-au recoltat luni după-amiază probe pentru testele de laborator. În prezent, el se află internat în spital. Şi celorlalţi contacţi apropiaţi li s-au recoltat probe biologice. Investigaţiile epidemiologice continuă.

Primii pacienţi se află încă internaţi în spital, dar cu evoluţie bună. Contacţii acestora din urmă nu au prezentat niciun fel de simptome de boală.

Tânăra de 28 de ani împreună cu mama sa, de 56 de ani, s-au internat, luni, la Institutul ''Matei Balş'' şi au început terapia cu antivirale.

Primul caz de gripă cu virus nou a fost înregistrat, săptămâna trecută, la o tânără care a venit din SUA în România. Până în prezent, s-au înregistrat cinci cazuri de îmbolnăvire de gripă cu virus nou.

În ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 32 de cazuri noi de gripă A/H1N1, totalul ajungând la 557. Cele 32 de cazuri noi au fost înregistrate astfel: primul caz a fost semnalat în Cipru, apoi 2 în Belgia, 15 în Marea Britanie, 5 în Germania, 6 în Franţa şi câte un caz în Finlanda, Suedia şi Irlanda.

Ministrul Bazac a prezentat, luni, măsuri suplimentare privind gripa cu virusul nou. Astfel, se intensifică măsurile la punctele de frontieră pentru cursele directe, care, începând de luni, au fost introduse pe ruta SUA - România şi se va realiza triajul epidemiologic al pasagerilor, de echipe medicale.

Pentru celelalte curse se menţin procedurile aplicate până în prezent. Vor fi instituite fluxuri speciale la ghişee pentru cursele care vin din ţările afectate de gripă - Mexic, Canada - unde se vor completa obligatoriu formularele de intrare în ţară. Ministrul a atras atenţia că toţi cei care vor refuza, din diferite motive, completarea formularelor, vor răspunde conform art. 308 din Codul penal, coroborat cu articolele 180, 181, 182, 184 şi 179 Cod penal care prevăd că acţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor molipsitoare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la doi ani. În conform art. 18.1 din Legea 98/1994, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 de lei nerespectarea de către persoanele suspecte şi convalescente de boli transmisible, purtători sănătătoşi de germeni patogeni a măsurilor prevăzute în normele în vigoare.

Ministrul a precizat că a fost nevoit să recurgă la astfel de măsuri întrucât cu toate eforturile Poliţiei de Frontieră, multe persoane care au venit din SUA şi alte zone afectate nu au completat formularele. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rude ale celor două femei suspectate de infectarea cu virusul nou, externate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Prietenul tinerei de 28 de ani, infectate cu virus A/H1 N1, şi tatăl pacientei de 30 de ani, infectată de asemenea, au fost externaţi marţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Încă două cazuri de infectare cu noul virus gripal Bucureşti, 04 iun /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino a anunţat, în cursul dimineţii de luni, Ministerul Sănătăţii că a confirmat, prin teste de laborator, încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
De luni, vaccinarea anti AH1N1 se face la medicul de familie Începând de luni, persoanele care doresc să se vaccineze cu vaccinul împotriva gripei AH1N1 trebuie să se prezinte la cabinetele medicilor de familie, sau la centrele medicale de vaccinare.