Cele mai citite
 


Bărbaţii britanici au luat în greutate 7,7 kg în 14 ani, iar femeile, 5,4 kg
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Greutatea medie a bărbaţilor britanici a crescut cu 7,7 kg în 14 ani, iar a femeilor, cu 5,4 kg, arată un studiu publicat luni şi realizat de Universitatea Oxford. Femeile s-au îngrăşat doar mâncând prea mult, în timp ce bărbaţii au luat în greutate nu numai din cauza unei alimentaţii prea bogate, ci şi a lipsei de exerciţiu fizic, potrivit studiului menţionat de AFP.
Conform acestui studiu, realizat între 1986 şi 2000 şi apărut în British Journal of Nutrition, bărbaţii s-au îngrăşat cu 4,7 kg ca urmare a regimului alimentar dezechilibrat şi cu 3 kg din cauza lipsei de exerciţiu fizic.

Lipsa mişcării şi alimentaţia prea bogată reprezintă 'o bombă cu efect întârziat' pentru sănătatea bărbaţilor, consideră dr Mike Knapton de la Fundaţia britanică pentru inimă (BHF), care a comandat studiul. Potrivit celor mai recente date oficiale britanice asupra obezităţii (din 2008), 25% dintre britanici sunt obezi, faţă de numai 7% în 1986. BHF aminteşte că obezitatea măreşte riscurile de diabet şi boli cardiovasculare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentaţia sănătoasă – un aliat de încredere împotriva bolilor cronice Mâncarea nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecţiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicaţii severe şi chiar la deces. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), alimentaţia sănătoasă...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Obezitatea infantila – un pericol cu greutate ce poate fi mostenit Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii statutul de boala incurabila. In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, dintre acestia cel putin 300...
Reducerea timp de nouă zile a zahărului consumat de copii obezi le-a îmbunătăţit starea de sănătate Un grup de nutriţionişti a eliminat, timp de nouă zile, zahărul adăugat din alimentaţia unor copii obezi, iar rezultatul a fost evident: au scăzut semnificativ nivelul de colesterol şi tensiunea arterială, conform unui studiu apărut în publicaţia Obesity şi preluat joi de slate.fr.
Din ce în ce mai mulţi obezi în rândul tinerilor adulţi chinezi Excesul de greutate sau obezitatea afectează peste o treime din chinezii cu vârste între 20 şi 69 de ani, arată un studiu publicat marţi la Beijing, care explică acest rezultat prin lipsa de activitate fizică, relatează AFP.