Cele mai citite
 


Nouă cadre medicale, decorate prin decret prezidenţial
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe cadre medicale din Bucureşti pentru modul în care au acţionat în luna august a acestui an în cazul bebeluşilor salvaţi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, potrivit unui decret prezidenţial publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Şapte medici - prof. dr. Mircea Ioan Dan Enescu, dr. Dan Viorel Theodor Eliseu, dr. Ion Radu Ninel Bălănescu, dr. Grasu Rodica Alis, dr. Opriţa Bogdan Mihai, dr. Rusu Dumitru Florin Dumitru Cătălin, dr. Petrişor Elena - au primit din partea şefului statului decoraţia Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.
Alte două cadre medicale de la Maternitatea Giuleşti, asistentele medicale Croitoru Mihaela Mariana şi Stănciulescu Carmen Aurora, au fost distinse cu Medalia Naţională Serviciul Credincios clasa a III-a. Cele nouă cadre medicale de la Giuleşti au fost decorate la propunerea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pentru profesionalismul şi umanismul dovedite în actul medical şi pentru modul exemplar în care au acţionat pentru salvarea nou-născuţilor de la Maternitatea Giuleşti, se mai arată în decretul publicat luni în Monitorul Oficial.
Trei nou-născuţi au decedat pe 16 august, în urma unui incendiu izbucnit la Maternitatea Giuleşti, alţi opt bebeluşi fiind evacuaţi cu arsuri medii şi grave la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'. În urma exploziei urmate de un incendiu, produse în seara de 16 august, la Secţia de reanimare nou-născuţi din cadrul maternităţii Giuleşti, alţi 11 bebeluşi, împreună cu 14 mămici, au fost evacuaţi la Spitalul Caritas din Capitală. În urma exploziei de la maternitatea Giuleşti, au fost evacuate în total 113 persoane, respectiv 53 de copii şi 60 de femei.
Încă doi nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti au murit ulterior la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu', unde fuseseră transportaţi de urgenţă într-un lot de patru bebeluşi aflaţi în stare gravă, intubaţi şi cu arsuri pe 70-80 la sută din suprafaţa corpului. Numărul total al bebeluşilor decedaţi în urma incendiului de la Giuleşti s-a ridicat la cinci.
Guvernul a aprobat la vremea respectivă o hotărâre pentru acordarea de ajutoare familiilor care au avut de suferit în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti. Familiile cu un copil mort au primit 5.000 de lei, iar celelalte câte 3.000 de lei.
De asemenea, după tragedia de la maternitatea Giuleşti, din dispoziţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, întreaga conducere a maternităţii a fost suspendată până la finalizarea anchetei. În funcţia de director al maternităţii a fost numită dr. Victoria Nicolau, medic primar anestezist.
Asistenta Florentina Cârstea care trebuia să aibă grijă de nou-născuţii din Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti din Bucureşti, în timpul tragediei în care au murit cinci bebeluşi, a fost pusă sub urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, de către procurori de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General. Alături de aceasta au fost puşi sub acuzare şi alţi angajaţi ai maternităţii, între care şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, şi şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, medicul Adrian Toma, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.
De asemenea, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.