Cele mai citite
 


Vaslui: Număr crescut de solicitări la serviciul de ambulanţă
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a crescut în ultimele trei zile cu aproape 20% faţă de perioada obişnuită, fiind vorba de aproximativ 300 de solicitări, iar principalele motive de solicitare fiind durerile abdominale şi afecţiunile digestive.
'Zeci de vasluieni au abuzat de bucatele de pe masa de Crăciun. Pe locul doi în topul afecţiunilor de Crăciun au fost insuficienţele respiratorii. Alte solicitări au mai fost pentru politraumatismele prin agresiune şi pentru afecţiunile cronice decompensate', a declarat luni, pentru AGERPRES, Ana Maria Ungureanu, directorul medical al SAJ Vaslui.
Medicii de la salvare susţin că fac faţă cu greu numărului mare de solicitări din cauza persoanlului insuficient. 'Cu personalul pe care îl avem acum şi cu numărul de maşini existente este practic imposibil să ne descurcăm. Avem 16 echipaje pe tot judeţul în tura de zi şi 15 în tura de noapte. Ca să funcţionăm cât de cât la parametri normali am avea nevoie de cel puţin 20-22 de echipaje pe tură', a mai spus Maria Ungureanu.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Potrivit reprezentanţilor SAJ Vaslui, instituţia dispune doar de 63 la sută din personalul necesar, lucru care face ca activitatea zilnică să aibă de suferit. Conform normativelor aprobate de Ministerul Sănătăţii, SAJ Vaslui ar trebui să funcţioneze cu un număr de 215 asistenţi, dar în prezent sunt încadraţi doar 92, ceea ce înseamnă un deficit de 123 de persoane.
Şi la capitolul ambulanţieri lipsa de personal este la fel de mare, din cele 218 posturi normate doar 93 fiind ocupate, de unde rezultă un deficit de 125 de angajaţi. SAJ Vaslui are de asemenea nevoie şi de 5 operatori registratori de urgenţă.
'Criza cea mai mare este în privinţa medicilor, având în vedere că din cele 16 posturi prinse în organigramă doar şase sunt ocupate. Din aceşti şase medici, doi sunt în concediu de maternitate. Pentru a putea trece peste acest deficit de specialişti, angajaţii trebuie să stea peste programul normal de lucru', a declarat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.
La staţiile de ambulanţă din Negreşti, Murgeni şi Huşi nu există nici măcar un medic, iar la solicitări merg doar asistenţii medicali. În urma deblocării posturilor de către Ministrul Sănătăţii, SAJ Vaslui a primit 2 posturi de medic, unul de asistentă şi un post de ambulanţier. De asemenea, pe toate cele cinci staţii din judeţ sunt funcţionale 46 de maşini, în condiţiile în care SAJ Vaslui ar mai avea nevoie de cel puţin zece, câte două pentru fiecare staţie de salvare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Levente Szekely: Serviciul de Ambulanţă Vaslui va avea o nouă conducere Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) va avea o nouă conducere, după ce în activitatea instituţiei au fost descoperite o serie de disfuncţionalităţi.
Serviciul de Ambulanţă Vaslui funcţionează cu doar 60% din personal Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează cu doar 60% din necesarul de personal, iar angajaţii fac faţă cu dificultate tuturor solicitărilor venite din partea pacienţilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul Aurora Popa.
Vaslui: Ambulanţa cere intervenţia armatei pentru transportul unui copil bolnav Serviciul de Ambulanţă Judeţean de Ambulanţă Valsui a cerut vineri intervenţia armatei după ce o salvare nu a putut să ajungă, din cauza drumurilor blocate de viscol, la un copil de 9 luni cu boală diareică acută.