Cele mai citite
 


Dr. Dorina Duma (DSP): Transplanturile de inimi artificiale vor fi încununate de succes
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, dr. Dorina Duma, este convinsă că intervenţiile chirurgicale ale echipelor de medici clujeni care vor realiza, în 2011, cu sprijin italian, primele transplanturi de inimi artificiale, la Institutul Inimii ''Niculae Străncioiu'' din Cluj-Napoca, vor fi încununate de succes.
Dr. Dorina Duma a declarat, luni, pentru AGERPRES, că doreşte, totodată, ca sistemul de funcţionare a acestei inimi artificiale - respectiv pompa care susţine funcţia ventricolului stâng -, ''să fie chiar şi perfecţionat de echipele mixte româno-italiene la Cluj-Napoca'', iar chirurgii cardiologi de la Institutul Inimii să dobândească noi competenţe profesionale.
''Este foarte important ca pacienţii din România să beneficieze de binefacerile medicinii moderne şi să nu mai fie nevoiţi să plece în străinătate pe bani mulţi, pentru tratamente şi intervenţii foarte costisitoare, peste posibilităţile lor financiare'', a spus directoarea DSP Cluj.
Dr. Dorina Duma a subliniat că în acest an a menţinut o strânsă legătură cu unităţile sanitare descentralizate din judeţ.
''Procesul de descentralizare nu a însemnat o rupere totală a unităţilor spitaliceşti de Ministerul Sănătăţii şi de DSP. Legislaţia menţionează clar că ministerul urmăreşte, în continuare, prin direcţiile de sănătate din judeţe, modul de acordare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, atât în cele subordonate ministerului cât şi cele subordonate acum autorităţilor publice locale'', a spus dr. Dorina Duma.
Directoarea DSP a menţionat, în context, că doreşte ca anul 2011 să aducă sănătate pentru întreaga populaţie, iar aceasta să se folosească, ori de câte ori are nevoie, de serviciile de sănătate de calitate din România.
''Managerilor de spitale le doresc multă putere de muncă, să poată conduce, în continuare, cu pricepere, unităţile spitaliceşti. Chiar dacă s-au confruntat cu neajunsuri şi greutăţi, unităţile sanitare au reuşit să treacă cu bine peste anul 2010, printr-un management eficient, un efort considerabil şi o muncă susţinută de echipă. Am încheiat anul 2010 cu bine, sper ca anul ce vine să ne aducă un buget care să corespundă nevoilor, apoi multă răbdare şi putere de muncă. Lucrurile vor continua înspre bine, pentru că numai gândind pozitiv poţi să mai faci un pas înainte'', a spus directoarea DSP Cluj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Cluj: Centru de permanenţă, cu şase medici de familie Şase medici de familie din Cluj-Napoca s-au asociat pentru a oferi servicii medicale persoanelor suferinde, zilnic între orele 18,00 şi 7,00, şi nonstop sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, la Centrul de Permanenţă situat în cartierul Gheorghieni.
Cluj: Rezultatele primului proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, prezentate la UMF Reprezentanţi de prestigiu ai vieţii medicale din ţară şi din străinătate vor prezenta luni, în cadrul unei conferinţe care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, rezultatele derulării primului proiect educaţional universitar din România în domeniul...
Dorina Duma (DSP Cluj): Descentralizarea care se va produce în sistemul sanitar este bine-venită Cluj-Napoca, 30 ian /Agerpres/ - Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, consideră că descentralizarea care se va produce în sistemul sanitar este bine-venită, pentru că, în opinia sa, iniţiativele locale au fost mai bine orientate şi au avut efecte benefice.
Cluj: Dorina Duma (DSP): Coplata pentru serviciile medicale va fi în sprijinul sistemului sanitar Coplata pentru serviciile medicale ar putea să fie aplicată din luna iunie a acestui an şi va veni în sprijinul sistemului sanitar din România, apreciază directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, dr. Dorina Duma.
Dr. Zota: România pe primul loc în Europa în acest an privind creşterea procentului de transplant România se află pe primul loc în Europa în acest an în ceea ce priveşte creşterea procentului de transplant, a precizat marţi dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.