Cele mai citite
 


Guvernul ar putea decide marţi majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare la 100.000 de euro
marţi, 28 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ar putea decide, marţi, majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare de la 50.000 de euro la 100.000 de euro, precum şi interzicerea comercializării medicamentelor pe internet, prin două proiecte de ordonanţe de urgenţă care figurează în agenda probabilă a şedinţei Executivului.
Potrivit proiectului de OUG pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, se urmăreşte 'stabilirea plafonului de garantare a depozitelor la echivalentul în lei al sumei de 100.000 de euro - nivel aplicabil începând cu 31 decembrie 2010', conform prevederilor unei directive europene din 2009.

De asemenea, proiectul iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice prevede eliminarea liniilor de credit stand-by - acordate de instituţiile de credit - din categoria resurselor financiare ale schemei de garantare a depozitelor.
În domeniul sănătăţii, Executivul ar putea adopta, marţi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr.266/2008.

Reglementările propuse de Ministerul Sănătăţii prevăd, printre altele, interzicerea vânzării prin internet a medicamentelor de către farmaciile comunitare.
Modificările propuse mai prevăd ca înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban să se realizeze în funcţie de numărul de locuitori şi la o distanţă de minimum 500 de metri de o altă farmacie comunitară.

'Aceste modificări ale Legii farmaciilor reprezintă o necesitate, având în vedere că la sfârşitul acestui an încetează aplicabilitatea criteriului demografic privind înfiinţarea farmaciilor comunitare. Renunţarea la acest criteriu ar duce la autorizarea fără limită a farmaciilor comunitare iar, în prezent, în România există un număr suficient de farmacii prin care se asigură aprovizionarea cu medicamente a populaţiei. Mai mult, dacă eliminăm acest criteriu, există pericolul transferului farmaciilor din mediul rural în cel urban', explica, în luna noiembrie, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Farmaciile înfiinţate până acum nu vor fi afectate, a precizat ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi reglementări pentru funcţionarea farmaciilor anunţate de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că vor apărea noi reglementări privind funcţionarea farmaciilor.
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
Guvernul prelungeşte restricţiile la deschiderea farmaciilor şi elimină excepţiile privind drogheriile din hipermarketuri Guvernul a decis, marţi, prelungirea până la finalul anului 2012 a aplicării actualelor restricţii pe bază demografică impuse la înfiinţarea de farmacii şi drogherii comunitare, precum şi eliminarea derogărilor oferite la deschiderea de farmacii în gări, aerogări şi centre comerciale.
Reguli noi pentru funcţionarea farmaciilor Mai multe unităţi farmaceutice vor fi obligate să aibă program non-stop de anul viitor, iar distanţa dintre ele trebuie să fie de minimum 500 de metri.
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.